stoineff

Мобилните оператори са длъжни месец преди да изтече договорът, да предупредят абоната





Според новия закон мобилните оператори вече няма да могат да преподновяват сами договорите и те няма да могат да бъдат със срок над две години.







Мобилните оператори са длъжни месец преди да изтече договорът, да предупредят абоната, обясни на брифинг в парламента Иван Вълков от ГЕРБ, който е и председател на парламентарната комисия по Транспорт и съобщения.
Той уточни, че според промените в Закона новите договори не могат да бъдат с продължителност повече от 24 месеца. След това операторите имат право да продължат срочните договори с 12 месеца. Така абонатите ще имат интерес да подпишат безсрочни договори с операторите.

Тези разпоредби ще важат само за бъдещите договори. "Старите остават в сила до тяхното изтичане", обясни Вълков.

Депутатите значително вдигнаха глобите, ако мобилните оператори бавят преносимостта на номерата - от 5 000 до 60 000 лева. Процедурата ще става до 7 дни.

Вълков каза още, че се слага край и на нежеланите SMS-и. Такива съобщения ще се получават само след изрично съгласие на клиента. Глобите за операторите, които тормозят потребителите, са от 5 000 до 10 000 лева. Комисията за регулиране на съобщенията ще следи за спазването на потребителските права.




related

Технологии 6587406445759287284

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item