stoineff

Местната фотодинамична терапия с ALA

Показания: умерена и тежка степен на поражения от акне, включително устойчиви акне от различни видове. С местна фотодинамична терапия с ALA ефект е свързан с въздействие на порфирини от анаеробна P.acnes .

Подготовката за местната фотодинамична терапия: в продължение на 2-3 дни преди терапия се препоръчва да се избягва директна слънчева светлина, също трябва да се въздържате от приемането на антиоксиданти, в това число витамините С и Е.

В деня на процедурата: външна експозицията на ALA под херметична превръзка в продължение на 1 час, с последващо облъчване с лампа с дължина на вълната 430-1100 нанометра.

След облъчване, третираните лезии се охлаждат за 10 минути. В рамките на 3 дни след фотодинамична терапия трябва да се въздържате от приемането на антиоксиданти, в това число витамините С и Е. Препоръчително е да използвате крем със слънцезащитен фактор SPF 50. От четвъртия ден, препоръчителна ежедневна употреба на електрофорез с производни на витамин C, за да се ускори възстановяването на кожата.

Процедури с местна фотодинамична терапия с ALA обикновено се извършва с интервал от 7 дни. На курс от лекуванеще Ви потрябват най-малко 4 процедури.

Местната фотодинамична терапия на акне в комбинация с цялостна лекарствена терапия постига по-добри резултати от лечението, увеличава продължителността на ремисия и подобрява съдържанието на мазнини в кожата пациента (намаляване на броя на мастните жлези), предотвратяване на нови обриви, подравнява цвят на кожата. Препоръчват се поддържащи процедури.

related

фотоподмладяване 3848976430584428827

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item