stoineff

Отвлечената Мирослава Николова от Перник е жестоко убита

Още по темата : Убийствен пъзел в Перник

    Под мост край Батановци близо до Перник е открит е трупа на отвлечената преди два месеца Мирослава Николова от Перник. Трупът е бил заровен и е в напреднал стадий на разложение. За изравянето са използвали машини, а трупът е открит от куче на червения кръст. Задържани са двама души за убийството и.  Единият от арестуваните за убийството на момичето се е самоубил. При повторен оглед на апартамент на ул. Тунджа заподозреният се е докопал до огнестрелно оръжие и без колебание е стрелял в главата си. Това е  станало в присъствието на полицаи в дома на задържания Стойчо Петров Стоев по прякор Чочата. Убийците и Мирослава са се познавали, но не са били близки. Другият убиец е Марио.

Няколко часа след похищението, тя е удушена. След убийството са поискали голяма сума пари. А преди това са принудили Мирослава да напише писмо с искане за откуп от родителите си.


След двумесечна работа на служителите от ГДБОП и пернишката полиция са задържани двама души, съпричастни към убийството на изчезналата Мирослава, гласи съобщението от МВР-Перник. След като единият от убийците Стойчо се проваля на детектор на лъжата истината излиза на яве и късно снощи с полицейско куче отиват на мястото където е заровен трупа на Мирослава. Информацията е оскъдна и от центъра на МВР не дават достатъчно информация.

Лошата новина се разнася с мълниеносна скорост в Перник. Всеки един перничанин познава близки, или приятели на Мирослава. Версията за убийството и е, че има искан откуп 500 хиляди лева от сестраи, но за сега не е потвърдена. Близките и и МВР се надяваха до днес сутринта да е избягала зад граница сама.

Според информация на съседи, цитирани от Дарик, Стойчо е разведен с малка дъщеря. Работил е като охранител и преди около две години се е нанесъл в жилището, където е живеел до последно. „Беше добър човек", обяснява момиче от блока, като допълни, че не го е познавала добре. Стойчо е живеел със своя приятелка на семейни начела, която, по непотвърдени данни, е работила като ветеринарен лекар.

Заради инцидента със самоубилия се задържан, първоначално обявеният брифинг в Областната дирекция в Перник на Министерството на вътрешните работи беше отменен.



Сестра й Елеонора обясни през сълзи пред пернишкия сайт "Мироглед": „Седемдесет дни седях на пейката пред полицията в Перник и чаках. Убеждаваха ме, че сестра ми е в Германия и пие коктейли. Днес ми се обадиха по телефона, за да ми кажат това“.

18-годишната спортистка бе намерена заровена под мост в град Батановци. За изравянето на тялото са използвани тежки машини и куче от червения кръст, посочи Елеонора.

Мирослава е била удушена от Чочо, който е близък на семейството и от още един семеен приятел. Днес преди обяд той се самоуби пред очите на полицаите.

„Чочо е семеен приятел. След като изчезна Мирослава той идваше в дома ни, беше загрижен и оказваше съдействие на полицията“, обясни Елеонора.

В акцията по задържането на двамата замесени в убийството днес са участвали служители от Главна дирекция "БОП" - МВР, Института по психология, ОДМВР - Перник, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Перник.
Последна редакция:
Стойчо Петров-Чочо и съучастникът му съблекли гола Мирослава и я удушили с голи ръце час-час и половина след като я отвлекли. Това стана ясно на пресконференция на ОДП-Перник в града, предаде БЛИЦ.
Двамата не са възнамерявали да държат заложничката жива, тъй като не разполагали с необходимите условия, за да я пазят продължително време. Накарали я да напише писмо до близките си, както и да им обясни на диктофон какво се иска от тях, за да я видят отново жива. Веднага след това била убита.

От МВР потвърдиха информацията на БЛИЦ, че отвличането е извършено с идеята да бъдат взети парите на сина на главния архитект на община Перник Маринела Чолева, който бил гадже със сестрата на Мирослава - Елеонора.

Още по темата : Убиецът на Мирослава


related

новини 3953842160246326000

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item