stoineff

Убиецът на Мирослава - Стойчо Стоев - Чочата


Още по темата : Убийствен пъзел в Перник

Продължават процесуално-следствените действия във връзка с убийството на 18-годишната Мирослава и самоубийството на 36-годишния Стойчо Стоев - Чочата от гр. Перник, съобщиха от полицията в Перник.
Предстоят обиски на адреси, обитавани от 36-годишния мъж. Вчерашното му самоубийство е станало още преди да е започнало претърсването на апартамента, в който е живеел. Днес предстои повторен оглед.

Назначени са и съответните експертизи, които да дадат отговор на въпроса, как точно е успял да се самопростреля Чочо.

В Перник слуховете, че не се е самоубил, а е екзекутиран вървят постоянно сред хората. Според пернишки жител, Стойчо е бил на път да издаде всички участвали в отвличането, убийството и искането на подкуп и някой от замесените го е "поръчал"






36-годишният Стойчо Петров Стоев - Чочата, е известен в Перник като човек, изпълняващ поръчки за различни наказателни акции. Твърди се, че е работел за местния бизнесмен Фьодор Фьодоров - Федята. Проверка на "Стандарт" показва, че двамата са съдружници в "Сдружение спортен клуб по вдигане на тежести Миньор - Перник". Самият Федята пък има обща фирма с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви, и с Христофорос Аманатидис - Таки. Чочата от около година е на свобода, след като излежава присъда за умишлен палеж на автомобил от 2008 г. Тогава е обвинен, че е поръчал на Борис Стоев - Боби Гълъбето да подпали луксозния "Мерцедес" S-класа, собственост на Ясен Миланов. Според полицейската версия за палежа причината била, че Миланов дължал пари на Федята. Чочата е разследван и за побоя и отвличането на Румен Стоев заради невърнат заем от 50 000 лева. Освен с криминалните си прояви е известен и като страстен ловец. Според фирмените регистри Чочата е собственик на четири дружества. Охранителната му фирма "Вайпър Секюрити" е закрита. Освен съдружието с Федята, притежава още две фирми, специализирани в строителство на пътища, проучване на терени и оценка на находища от полезни изкопаеми и др. Покрай този му бизнес се твърди, че се познава добре с главния архитект на общината Маринела Чолева. Именно една от версиите за мотивите да отвлече Мирослава е, че сестра й Елеонора била гадже със сина на Чолева. Семейството на архитектката наскоро наследило голяма сума пари и Чочата планирал да похити приятелката на сина й, за да получи част от тях под формата на откуп. Впоследствие променил леко плана и заедно със свой съучастник, похитили по-малката от двете дъщери. 
Захари Белчев 
http://paper.standartnews.com


Това е снимката на другия, спряган за убийството Мирослава. Марио Любенов. Дали полицията ще докаже съучастието му. Ние ще следим развитието на темата. Марио е бил съученик на Елеонора, който има повече информация моля да сподели. Междувременно днес стана ясно, че Марио Любенов - Заека бил заловен от полицията за печатане на фалшиви банкноти през месец март миналата година. Той си направил печатница за пари в жилището си в пернишкия квартал "Изток". Произвеждал фалшиви банкноти от по 5 и 10 лева с много добро качество, не по-лошо от оригинала.

Печатницата за банкноти била оборудвана с необходимата техника. Имало и хартия за печатане на банкнотите - менте и на другите фалшификати.

Печатницата за пари на Марио била открита случайно, когато той бил задържан за кражба на "Голф" , който се оказал с регистрационни табели на "Форд". При претърсване полицаите тогава намерили незаконно притежавана въздушна пушка с оптика и пластмасов пистолет - много добро копие на истински.

Дотогава Марио бил криминално проявен, но известен само с хулигански прояви.

related

новини 8705742458888850470

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item