stoineff

Apple игнорира Предупреждение за достъп




Apple бе предупреден отдавна, през 2010 г., че популярната Gowalla споделяне на местоположението iPhone App е качването на адресните книги на потребителите, без да ги предупреждава.

Това повдига въпроси за това защо Apple не е направил тогава какъв е той обяви, че ще направи вчера. В изявление, заявиха от компанията софтуерни ъпгрейди за iPhones, ще се издава, за да защитава потребителите от практиката, която е забранена.

Изявленията на Apple, следват поредица от разкрития през последната седмица относно приложения, които адресни книги достъпа на потребителите. Откровенията започва, когато независим разработчик открили, че два милиона души за потребителя социална мрежа Path събира адресните книги на потребителите, сглобяване на огромни колекции от имена, имейли и телефонни номера без съгласието. Други намери, че някои други популярни приложения, включително споделяне на местоположението услуги Foursquare и Gowalla, направи същото. Предаване и съхраняване на адресните книги на потребителите ги излага на повишен риск от техните лични данни да се изтече, може би чрез атака като тази, че извлича кредитни карти подробности от Sony миналата година.

Критиките, които последваха тези открития усложнява и от доказателства, че Apple игнорира предупрежденията за такова поведение от академични изследователи през 2010 доведе до покани за представяне на компанията да променя IOS и реформиране на известната непрозрачен процес на заявление за одобрение.



В дългосрочен план всички операционни системи за смарт телефони може да се наложи по-ефективен контрол за поверителност, за да обясни по-добре, какви лични данни те събират, и да позволи на потребителите да се откажете. На Google Android, мобилната операционна система вече изисква приложения да получи изрично разрешение достъп до контакт, книги или други лични данни, но ап вземащите не да трябва да обясни как тази информация ще се съхранява или използва, и много потребители не към напълно разбирам това, което те са предаването свърши.

През 2010 г. на студента Мануел Egele и колеги от Университета на Калифорния, Санта Барбара, използва инструмент, наречен PiOS да сканирате 1400 iPhone приложения за признаци, че те Пропускам чувствителни данни на потребителите. PiOS маркирана Gowalla App защото безшумно качен целия адрес на потребителя книгата на сървърите на компанията, когато потребителят гледани своя списък на контактите в телефона чрез приложението.

Това е явно нарушение на защитата на личния живот на потребителите, както и на собствени правила на Apple за включване в App Store,, казва Egele, сега е кандидат на науките изследовател в UCSB. Но когато Apple беше потърсен за това, поредица от представители проявиха слаб интерес, казва той. "Ние дори се снимки на екрани, които показват бъдат изпратени некриптиран", казва той. "Те казаха:" Ако имате безпокойство на неприкосновеността на личния живот, трябва да се свържете с разработчика. "Egele и колегите му представиха на рецензирани хартия за работата, включително и отчет на техния Gowalla находка, миналата година .

Apple не са отговорили на запитванията за инцидента за 2010 година. Но първото си публично изявление на адрес книга сага, вчера, подразбиращи се, че току-що станали известни на емисията.

related

Технологии 6775881130891416172

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item