stoineff

Кредитния рейтинг на Япония е А минус с негативна прогноза


Итар Тасс

Международната агенция "Стандарт & Пуърс" "/ Standard & Poor's / потвърди днес суверенния рейтинг на дълга на Япония като АА-минус с негативни последици. В доклада агенцията посочва, че страната все още е изправена пред сериозни структурни проблеми.
Сред тези проблеми стои записано в на изминалата година спадът в брутния вътрешен продукт, който е бил под влиянието на шока в страната през март 2011 г. след природните бедствия, аварията в атомната електроцентрала "Фукушима-1", както и общото влошаване на световната търговия. "Standard & Poor's" посочва растеж на социалните трансфери в Япония, поради бързото застаряване на населението. Всичко това, казват експертите на агенцията, прави трудно за правителството да намали бюджетния дефицит и огромния държавен дълг.
Той в момента е повече от два пъти размера на БВП на Япония. Това е най-лошата фигура от седем водещи индустриализирани страни.

related

Свят 5338337555140836092

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item