stoineff

Видео: 22 деца загинаха при катастрофа в Швейцария

Белгийският автобус возел децата

22 деца, загинаха при катастрофа в Швейцария тази нощ - общо жертвите са 28. Белгийски автобус се отклонява от пътя по неизвестни причини и се блъска в стената на тунел. Това се е случило в кантона Вале, на границата с Италия.
Пътували са 52 - ма души - ученици от два класа от градовете Ломел и Хеверлее във фламандската част на Белгия. Децата се прибирали в къщи след ски  ваканция във Вал д'Анивие.
Шофьорите на автобуса също са загинали. Ранените са настанени в четири болници в кантона.

След ужасната катастрофа



Тази сутрин рано, на пресконференция началникът на полицията във Вале заяви, че става въпрос за "безпрецедентна трагедия". Дори спасителите, които са претръпнали, бяха разстроени, допълни той.
"Тази драма ще разстрои цяла Белгия", заяви посланикът на страната в Швейцария Ян Ликс. "Никога не съм преживявал подобно нещо. Мащабът на катастрофата е труден за осмисляне. За момента съм съсредоточен върху практическите аспекти. Емоциите ще дойдат при срещите с близките", допълни дипломатът.
Очаква се роднините на жертвите да пристигнат във Вале. Те ще се срещнат с психолози, като подкрепа да преодолеят шока.
Премиерът на правителството на кантон Вале Жак Мели изрази "огромната си тъга" и "дълбоко вълнение". Той изказа съболезнования на близките на загиналите и благодари на спасителите, които работили "при много трудни условия".


related

Свят 1641480954342798698

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item