stoineff

Цветан Младенов - полицаят пребит пред дискотека -почина


Почина полицаят Цветан Младенов, който беше нападнат в нощта на 3 март, съобщи БТА.
Цветанов беше приет в "Пирогов" в много тежко състояние, след като беше пребит пред дискотека в София.
Служителят на реда работеше в столичното 4-то РПУ, но по време на инцидента е бил в отпуск.
Часове след нападението извършителят беше задържан. Той е на 31 години и е от пловдивското село Куртово Конаре. Познат е на полицията за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди през 2006 г. Прокуратурата му е наложила 72-часова мярка за задържане, повдигнато му е обвинение.

41-годишният Цветан Младенов е взводен командир в охранителна полиция в Четвърто РПУ. Той е бил „Полицай на годината“, след като през пролетта на 1998 г. задържа убиец секунди след въоръжен грабеж на чейнджбюро.

Тогава Младенов кара мотор в спецзвеното „Сигма“ и се озовава на бул. „Евлоги Георгиев“ в момент, когато убиецът Александър Николов излиза от вече ограбеното обменно бюро „Джиро тръст“, където е застрелял касиерката и охранителя. С риск за живота си Младенов задържа на място Николов. Затова е отличен като „Полицай на годината“.

Когато е нападнат в нощта срещу 2 март пред Народното събрание, Цветан Младенов е бил в отпуск и не е носил служебния си пистолет. След инцидента полицията е задържала бияча Цветан Петров от пловдивското село Куртово Конаре. Той е вече регистриран за нанасяне на лека телесна повреда през 2006 г.

„Това, което чувам от хора, присъствали в бара, е, че е имало някакво спречкване между съпруга ми и сина на един виден олигарх. Това е Георги Самуилов, а синът му, който е бил в бара, е Младен Самуилов. Той е бил с приятелката си, манекенката Руми Пеева. Заради нея се предполага, че е създадено въпросното напрежение. Доколкото разбрах, Младен Самуилов се е подразнил, че мъжът ми танцува пред масата им. Вследствие на което свидетели са чули как той поръчва на охраната си да причакат мъжа ми, като си затръгва от заведението, и да го пребият. Имената на някои от свидетелите ние сме ги дали в полицията“, разкрива пред „24 часа“ съпругата на тежко пострадалия от побоя служител на МВР



related

новини 5936351818857323247

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item