stoineff

Moody's понижи кредитния рейтинг на Кипър

Международната рейтингова агенция Муудис съобщи днес, че понижава кредитен рейтинг на Република Кипър с една степен на Ba1. Това означава, че дългът на страната получи статут на "боклуци". Прогнозата на държавните облигации е отрицателна.
Решението на агенцията понижи рейтинга е загрижеността относно факта, че в банковия сектор на Кипър, който се оказа хит заради на дълга криза в Гърция, ще бъдат принудени да търсят помощ от правителството на републиката, който вече е в милион финансова свързват заради предприетите мерки за намаляване на бюджетния дефицит. По този начин банката се помоли за помощ допълнително ще подкопаят доверието на пазара в Кипър.

Мудис обяснява обаче, че е понижила оценката на Кипър само с една степен заради мерките за строги икономии, въведени от правителството през ноември. Планът би трябвало да позволи да се намали бюджетният дефицит до 3 процентни пункта от БВП през 2012 година, прогнозира агенцията.

"Муудис" стана втората агенция, след като "Стандард & Пуърс", която от ранните години на Република Кипър намалява до "боклуци." Международната рейтингова агенция Fitch Ratings все още държи една крачка над това ниво.

related

Бизнес 3697973444096921535

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item