stoineff

Още един самолетоносач пътува към бреговете на Иран



ЛОНДОН, 12 март. (ИТАР-ТАСС). Самолетоносача "US Enterprise (CVN-65) на  Военноморските сили на САЩ напусна в неделя своята база в Норфолк (sht.Virdzhiniya) и тръгна към Индийския океан в близост до бреговете на Иран. Това съобщи днес британското радио Би Би Си.
Така броят на въздухоплавателните средства, групи със самолетоносачи на САЩ в тази част на света ще се увеличи до три. Сега в Арабско море, в близост до брега на Иран, на американския флот са самолетоносачите "Карл Винсън" и "Ейбрахам Линкълн."
За построеният през 1961 г., самолетоносач "Ентърпрайз" текущата д круиз е най-нов и най - далечен в неговата история. Това е първият самолетоносач в света превозвач с атомна електроцентрала през следващите 12 месеца ще бъде отстранен от служба. Той се очаква да пристигне в Арабско море на 20 март, предаде ИТАР-ТАСС.

В кампанията на "Enterprise" се движат  три разрушители с крилати ракети на борда на други кораби.
В състояние да изпълняват до 90 самолети и хеликоптери, "Ентерпрайс" е най-големият самолетоносач в американския флот. Негоната дължина е 342 м, брой членове на екипажа - три хиляди, 1 800 - пилоти и персонал по техническо обслужване, разположени на група за въздушен кораб.
Първоначално планира да изгради пет такива самолетоносача, но поради значително ограничавене на военните разходи "450 милиона долара на САЩ Ентърпрайс" е само един.

Междувременно лондонското седмично издание "Санди таймс" предаде че,  ще се проведе след началото на този месец, една лична среща между американския президент Барак Обама и израелския председател министър Бенямин Нетаняху "Израел е възможна да бъде отложено атака по иранските ядрени обекти, най-малко до септември тази година." "Обама оказва натиск върху Израел, за да се гарантира, че никакви военни операции няма да се извършват преди предстоящите президентски избори през ноември в Съединените щати", посочва още изданието.


related

Свят 7781649531605352180

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item