stoineff

"Да те ебем у живото и ти че свършиш!"


"Да те ебем у живото и ти че свършиш!" - Това е от сутринта на лафката за кафе. Един циганин си псуваше тихичко, защото току що го беше изгонила продавачката, на която дрънчеше наливна цигара.

Поне изглеждаше убеден - че го иска. Не е смешно, но тоя дърт циганин ми осмисли деня. Започнах да се оглеждам и да слушам мърморковците около мен. "Ох. Не понасям понеделник" - това го чух от една даскалица около 20 минути по - късно. "С нетърпение чакам април - ваканцията". Само 2 минути по - късно и отговора от един работник на средна възраст - "С тоя един час напред на времето съм смачкан - по - малко спах". И рояк от такива през целия ден до сега.

Аз пък слушах и се наслаждавах - на слънцето, на работата си, на мисълта, че довечера ще се прибера при двамата си малки сина и съпругата, насладих се на кафето, което беше силно и ароматно, дори и кроасана ми беше по - вкусен и всичко това заради дъртия му циганин сутринта. Защото аз не искам да свършва живота ми докато чакам да дойде петък, лятото, или по - добри времена. Животът ми преминава докато работя, уча, наслаждавам се и мисля.

Животът ми е сега - осмислен, пълноценен и хубав!

 Да! Продължавам да се боря, срещу и за дребни неща, ежедневно - политическа система, правата на човека, децата с увреждания, несправедливостта. Аз мога да променям нещата около себе си ...

Осъзнавайте и живейте деня си, мига - той никога няма да се върне повече!




related

Важни 5775921699091259585

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item