stoineff

Контузия на рамото


Рамото е ставата, която се използва при много разнообразни и в голям обем движения, но това води от своя страна до нестабилността и. В този смисъл рамото страда от чести травми и увреждания. Друга основна причина е и главата на раменната кост, която е по-голяма от ямката на лопатката, която я придържа.

Голяма част от контузиите предизвикват разтягане или разкъсване на мускулите, или сухожилията на рамото. Получава се и при претоварване (претрениране), а и от недостатъчна активност също.

Синдромът на раменната става и проблемите на ротаторната група Най – често срещани травми са две - синдромът на раменната става и проблемите на ротаторната група . Те се получават най - често при мускулен дисбаланс в ротаторната група и окололопатъчната мускулатура. Ротаторните сухожилия и бурсата ( торбичка за смазка за ставите ви) се възпаляват и се подуват, а пространството, в което те трябва да се преместват, се смалява. Това създава още по – голям риск за травми, тъй като тези тъкани се търкат една в друга.

Един от методите за лечение на ставата при разтежения, или проблем с роторната група е препаратът Торфозол. Това е специфична обогатена минерална кал, която заздравява по естествен път връзките и разкъсаните мускулни влакна при травмата. Ползва се и след оперативно. Помага при артрити, артрози, ревматизъм и изкълчвания.


related

Здраве 499047064861860600

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item