stoineff

20 000 лв за предприемчиви българи

20 000 лв. ще получат при одобрение предприемчиви българи. Около 480 безработни лица вече са регистрирали свои фирми и ще могат да кандидатстват с бизнес план за финансиране от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно по време на представянето на условията за кандидатстване по компонент 2 на схемата „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност". Чрез този компонент кандидатите ще могат да получат до 20 000 лева за реализиране на своя бизнес план. Схемата се реализира чрез Агенцията по заетостта и целта й е да даде старт на 2500 малки и микропредприятия, а 7500 безработни лица да имат работа поне година след приключване на схемата, обясни заместник-министърът на труда Зорница Русинова. В компонент 2 могат да бъдат включени безработни лица, които успешно са обучени по предприемачество по време на компонент 1, или безработни, които имат нужната квалификация и идея за самостоятелен бизнес.

Според голяма част от хората, програмата ще бъде провал, защото предприемачите и безработните нямат еднаква нагласа за осъществяване на бизнес проекти. Другите критики са относно слабата реклама на програмата. Да напомня на читателите "Интервю" даде информация за процедурата и необходимите документи за кандидатстване още на 15 октомври 2011 г. - Започна набирането на заявления за включване в обучение по схема „Подкрепа за предприемчивите българи – Компонент І”

related

Бизнес 8093699885712178220

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item