stoineff

Има риск България да загуби 200 милиона евро европейски пари


В интервю за агенция  Фокус евродепутатът Илияна Йотова изрази безпокойство, че България е възможно да загуби 200 милиона евро по Програмата за развитие на селските райони. Ето част от интервюто:

Фокус: Г-жо Йотова, какъв е Вашият коментар на отговора на Европейската комисия по отношение на усвоените средства по Програмата за селските райони?

Илияна Йотова: Това е изключително тревожно. Европейската комисия, всъщност, още не е дала „благословията си” за прехвърлянето на тези суми в гаранционни и инвестиционни фондове, тоест, за спасяването на 200 милиона евро.
По този начин пред България все още стои рискът за тяхната безвъзвратна загуба. Много често колеги от Дирекцията по земеделие в Европейската комисия споделят своите притеснения, за това, че е лоша работата на фонд „Земеделие”, че честите смени в ръководството на фонда водят до тотална анархия и хаос в системата, че отлежават с години хиляди проекти, още от 2008 г., без да има някакво движение в едната или в другата посока. Към това трябва да прибавим и проблемите, които ние добре познаваме. В търсене на една несъществуваща диплома на бившия шеф на фонда, се загуби много време. Много хора бяха върнати назад, по отношение на собствените им проекти. Това са реалните резултати от целия този хаос.

related

Интервю 1065984453904498727

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item