stoineff

В ЕЦБ нараства страха за икономическото състояние на Испания


Брюксел. В Европейската централна банка нараства тревогата за Испания, пише „Ди Велт”. Много инвеститори на финансовите пазари се съмняват, че високите изисквания за капиталова адекватност към испанските банки от над 50 милиарда евро са реалистични. Това съобщи високопоставен член на ЕЦБ.
Междувременно управителят на Бундесбанк настоя, че не е работа на Европейската централна банка да разрешава проблемите на Испания.

„Не мисля, че ще откриете който и да е колега (от управителния съвет на ЕЦБ), който е на мнение, че централните банки на еврозоната са налице да осигурят конкретно лихвено ниво за конкретна страна”, заяви Йенс Вайдман в интервю за Ройтерс.
"Не трябва винаги да обявяваме края на света, ако дългосрочните лихви на някоя страна временно нараснат над 6 %", добави Вайдман.

За "Интервю" Mira публикува  в рубриката "Задочни репортажи от Испания" където можете да прочетете как живеят нашите съграждани на Иберийския полуостров, какви са техните проблеми и как се справят с настъпващата и задълбочаваща се криза.

related

Свят 4086264435328758622

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item