stoineff

Йордан Динов - вероятно разстрелян заради уреждане на мачове


Мениджъра на австрийският букмейкър "Скай Спорт 365 - България" ООД Йордан Динов, който управлява множество пунктове на компанията за залози, беше застрелян в центъра на София.

По информация на "Интервю", австрийският букмейкър е сигнализирал за няколко уредени мача в "А" група. Франческо Баранка е юридически консултант на компанията "Скай Спорт 365" и сътрудник на УЕФА в борбата с тотомафията и е подал сигналите.

Монтана - "Левски" е един от уредените мачове според Баранка, спечелен с 3:0 от "сините" при гостуването им на стадион "Огоста". Баранка съобщи за нередности и за двубоите Славия - Локо (Сф) (2:1), както и Локо (Пд) - Литекс (2:1). Италианецът посочва за неестествено високи залози за въпросните 3 мача и подава сигнал до УЕФА.

Възможно е убийството му да е свързано с уредени мачове, или с убийството на Банскалията, с който са от един и същи град.

Друга версия по, която се работи е по линия на хазарта и навлизане в нишата на Васил Бошков - Черепа.

Йордан Динов беше обвинен в организиране на „черно тото” и преди 7 години. Тогава Йордан Динов, заедно с гинеколога Михаил Ангелов и бившия шеф на „Спортни имоти” в Благоевград Кирил Ваклинов, бяха арестувани с обвинение за нелегални залози за редица международни букмейкърски къщи. Тогава беше съобщено, че Йордан Динов е използвал за приемане на залози върху резултати от спортни състезания компютър на работното си място към този момент - библиотеката на Американския университет в Благоевград.
Органите на реда обявиха преди 7 години, че организатори на незаконните залагания са били Динов и Ангелов, а Ваклинов е приемал залозите и раздавал печалбите на ръка в интернет-кафе под университета. 5 години по-късно съдът реши да оневини арестуваните.

Около 40 хиляди лева са открити в трупа на Йордан Динов. Освен парите, той е имал у себе си - айфон и два таблета.

Издирват се свидетели на стрелбата, станала на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”, обясни шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.


related

новини 8252201930889436093

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item