stoineff

Йордан Динов - вероятно разстрелян заради уреждане на мачове


Мениджъра на австрийският букмейкър "Скай Спорт 365 - България" ООД Йордан Динов, който управлява множество пунктове на компанията за залози, беше застрелян в центъра на София.

По информация на "Интервю", австрийският букмейкър е сигнализирал за няколко уредени мача в "А" група. Франческо Баранка е юридически консултант на компанията "Скай Спорт 365" и сътрудник на УЕФА в борбата с тотомафията и е подал сигналите.

Монтана - "Левски" е един от уредените мачове според Баранка, спечелен с 3:0 от "сините" при гостуването им на стадион "Огоста". Баранка съобщи за нередности и за двубоите Славия - Локо (Сф) (2:1), както и Локо (Пд) - Литекс (2:1). Италианецът посочва за неестествено високи залози за въпросните 3 мача и подава сигнал до УЕФА.

Възможно е убийството му да е свързано с уредени мачове, или с убийството на Банскалията, с който са от един и същи град.

Друга версия по, която се работи е по линия на хазарта и навлизане в нишата на Васил Бошков - Черепа.

Йордан Динов беше обвинен в организиране на „черно тото” и преди 7 години. Тогава Йордан Динов, заедно с гинеколога Михаил Ангелов и бившия шеф на „Спортни имоти” в Благоевград Кирил Ваклинов, бяха арестувани с обвинение за нелегални залози за редица международни букмейкърски къщи. Тогава беше съобщено, че Йордан Динов е използвал за приемане на залози върху резултати от спортни състезания компютър на работното си място към този момент - библиотеката на Американския университет в Благоевград.
Органите на реда обявиха преди 7 години, че организатори на незаконните залагания са били Динов и Ангелов, а Ваклинов е приемал залозите и раздавал печалбите на ръка в интернет-кафе под университета. 5 години по-късно съдът реши да оневини арестуваните.

Около 40 хиляди лева са открити в трупа на Йордан Динов. Освен парите, той е имал у себе си - айфон и два таблета.

Издирват се свидетели на стрелбата, станала на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”, обясни шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.


related

новини 8252201930889436093

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item