stoineff

Убийство в София на ъгъла на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”



Убийство в София на 40-годишен благоевградчанин - Йордан Динов, съобщиха от пресцентъра на МВР - цитиран от агенция Фокус. Убитият е син на д-р Петър Динов - акушер гинеколог. Сигнал за извършеното престъпление е подаден към 10.00 часа тази сутрин на тел. 112. Мъж лежал в безпомощно състояние на ъгъла на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”. На място пристигнали екипи от столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ. Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ, на път за болницата той починал.

Районът на убийството остава отцепен. Издирват се свидетели. Продължава работата на криминалистите.

40-годишният  благоевградчанин, който бил в София без адресна регистрация, регистриран в полицията за незаконен хазарт. Йордан Динов е убит с 1 изстрел в главата...

И в момента продължава първоначалният оглед на място. Случаят е поет от криминалисти от сектор „Престъпления против личността” и колегите им от столичното Пето районно управление.

Главният мениджър на австрийската букмейкърска фирма “Скай Спорт 365 - България” ООД Йордан Динов и управляваните от него клиентски центрове на “Planet Win 365” в страната отново бяха взети на прицел от властите. Въпреки това няколко дни по-късно благоевградският бизнесмен, който вече спечели една съдебна битка у нас на тема “Нелегални залози”, предаде информация от фирмата партньор на ФИФА за манипулирането на мача от “А” група “Локомотив” /Пд/-”Литекс” /2:1/. Й. Динов потвърди, че австрийската фирма подава жалба срещу полицията и НАП, заради незаконосъобразно извършени проверки.
- Г-н Динов, как си обяснявате новата вълна проверки в клиентските центрове на “Planet Win 365”, повечето от които са базирани в Югозапада?
- Това е явен стремеж да се тормози фирмата и да не й се позволява да работи спокойно на българския пазар. Така мисля, защото въпреки оказаното пълно съдействие проверяващите, вместо да свалят необходимата им информация от компютрите или да направят копие от документите, са взели техниката и самите документи. По този начин са спъвали дейността ни. Съгласно изискванията на ДОПК, закона по който е извършвана проверката, и съгласно заповедта издадена от началника им е следвало да взимат компютри само ако не им се окаже достъп до информацията, която ги интересува.
На няколкото места, където са я поискали тя им е била предоставена, но само на две от тях проверяващите не са взели техниката - в Симитли и в Кърджали. В другите клиентски центрове обаче са прибрали мишки, клавиатури, принтери и други вещи, които по никакъв начин не могат да им предоставят каквато и да било информация, камо ли някаква информация, относима към проверката. Освен това на повечето места са се държали по начин, неотговарящ на държавни служители, извършващи нормална проверка. Най-фрапиращият случай е в Струмяни - човекът, представил се като полицай Веселин Маламов, се е държал сякаш е на мутренска акция за сплашване.
- Какво точно е станало?
- Когато написаното обяснение от служителката на фирмата не му е харесало, той го е скъсал и изискал тя да напише това, което неговият колега ще й продиктува.
- Не се ли е възпротивила?
- Тъкмо обратното. Първоначално е поискала взетия й за проверка мобилен телефон, за да се свърже с мен и да получи инструкции, но й било отказано. Тогава е поискала адвокат. Това съвсем е вбесило служителя, който в прав текст заявил, че вместо адвокат ще я просне на пода, ще й сложи белезници и ще я прибере за 24 часа в ареста.
- Как е постъпила тя?
- Написала е обясненията, които са й продиктували. Докато не го е направила не са я пуснали дори да отиде до тоалетна.
- Притеснени ли сте, че написаното може да навреди на “Скай спорт 365 - България”?
- Ни най-малко. Карали са я да пише, че е приемала залози и изплащала печалби. А от самите документи, които проверяващите са взели, както и от информацията в компютрите е ясно, че залозите не са взимани и изплащани от нея, а от австрийската компания, чиито услуги клиентите ползват. Все едно да отидеш в банка и да заставиш касиерката да подпише обяснения, че дава заеми и приема влогове от свое име.
- Какви ответни действия ще предприеме вашата фирма?
- Подаваме жалба срещу полицията за действията на нейните служители и срещу проверката на НАП, заради пристрастното й и незаконосъобразно извършване. Веднъж вече бяхме проверени от НАП на 10 август 2011 г., а към момента нито от предишната, нито от сегашната проверка е издаван акт или друг документ, в който да се твърди, че е установено извършено нарушение на данъчните и финансовите правила на държавата. Фирмата най-редовно и съвестно внася осигуровки и други дължими данъци. Например предплатен данък за наеманите помещения.
- Как реагира австрийският ви партньор?
- В Австрия такива проверки обикновено приключват в едномесечен срок. От августовската проверка този срок изтече и те постоянно ме питат какво става, защото желанието им е нещата възможно най-бързо да минат през съда. Имат предвид най-вече европейския съд, за да имат съдебно решение по казуса, което би било задължително за всички български институции и съдилища. За съжаление към този момент българските власти не са издали нито един документ за глоба или друго наказание, което да внесем в съда и да стигнем до окончателното решение на въпроса. Харчат се грешни пари, както на държавата, така и на фирмата. А подобен спор вече е решаван веднъж в Благоевградския съд. Крайно време е българите да приемем, че европейците вече са ни съграждани и трябва да гледаме на техните интереси като равностойни на интересите на българските юридически лица.
- Като партньор на ФИФА в установяването и борбата с уредените мачове австрийската фирма съвсем наскоро алармира, че срещата от “А” група “Локомотив” /Пд/-”Литекс” /2:1/ е манипулирана да завърши с повече от 2 отбелязани гола. Какво доведе до това и защо се обръщате към медиите, а не към властите?
- Правени са опити да се покаже на властите, че фирмата е готова да съдейства в решаването на тези проблеми, но нали разбирате, че не можем да отидем при полицаите и да им наредим да работят по какъвто и да е случай. Властите са тези, които следва да потърсят съдействие, ако такова им е нужно. През октомври на пресконференция в София адвокатът на фирмата Франческо Баранка ясно заяви желанието на “Скай спорт 365” да съдейства и още тогава даде информация за съмнителни обстоятелства около мача “Славия”-”Локомотив” /Сф/. До ден днешен фирмата не е потърсена за съдействие от българските власти.
- Изглежда доста сериозно накърнявате нечии интереси на българския пазар за спортни залози. С проверките в клиентските центрове ли се изчерпват начините, с които ви притискат?
- Засега други заплахи не сме имали. Но заплахата не би свършила работа, защото един човек и да се откаже винаги ще се намери друг, който да извършва дейност, която е законна. Аз и да се откажа, австрийците ще изпратят чужденец да следи за интересите им в България. Ако нещо странно се случи с мен или друг служител на фирмата, това би показало, че отделянето на държавата ни от престъпността е само на думи, а не е реалност. Странното е само, че от втората проверка насам имам проблем да проведа разговор по мобилния си телефон по-дълъг от 10 минути без прекъсване.
- Как си го обяснявате?
- Предполагам, че ме подслушват. В този ред на мисли, проверката беше организирана в 18.00 часа, тоест след работно време и в Деня на адвоката, когато повечето юристи празнуваха и бяха изключили телефоните си, а аз бях на другия край на България - във Варна. По този начин проверяващите ми вързаха ръцете и попречиха да предотвратя тормоза над служителите ни.

Източник на цитата

Йордан Динов - вероятно разстрелян заради уреждане на мачове

related

новини 7434467824726382862

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item