stoineff

Ние втора ръка народни представители ли сме?



"Най-важното е не само да определим целите, а да отговорим как и кога ще се случат и кой носи отговорност за тях". Това каза президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към народните представители след „месеца на политическите консултации” по негова инициатива с парламентарно представените политически сили, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Обръщението на президента продължава и в момента.
Преди това независимият депутат Тодор Великов попита - защо независимите депутати не бяха поканени на консултации при президента Росен Плевнелиев?
„Искам да се обърна към Народното събрание и към президента и да го попитам – ние, независимите депутати, днес трябва да напуснем пленарната зала ли? Ние втора ръка народни представители ли сме?”.
Великов попита дали депутатите от парламентарните групи са по-достойни, за да прави консултации с тях.
„Защо не бяхме поканени на тези консултации, за да ви кажем как станахме независими народни представители, как се правят заповедни записи – да ви информираме? В момента никой не обръща внимание на тези неща”, допълни Великов.

Преодоляването на младежката безработица е много важно за България. Това каза още в обръщението си от парламентарната трибуна президентът Росен Плевнелиев. „В Европа има много безработни млади хора. Редица държави по света подготвят армии от образовани млади хора и нямаме време. Преодоляването на младежката безработица е много важно за България. Трябва да предоставим достъпни програми за предприемачество на младите хора, да ги вдъхновим да поемат по този път. Мястото на тези програми е в средните и висшите училища. Надявам се да видя възможност за реализация на мерки за преодоляване на младежката безработица в бюджета за 2013 г.”, каза Росен Плевнелиев.
„България е европейски шампион по пилеенето на енергия. Независимо от това колко нови мощности ще построим и каква е цената на електрическата енергия ние не решаваме структурния проблем – а той е високата енергоемкост. Решението е в енергийната ефективност. Затова и беше посочена като изключителен приоритет от всички политически сили. Най-евтината енергия е икономисаната енергия. Ще търсим резултат за всички българи”, каза Плевнелиев. През 2012 г. трябва да прецизираме механизмите по Националната програма за енергийна ефективност и да стартираме много проекти. Поне 1 млрд. лв. във фискалната рамка. Постигнахме консенсус по диверсификацията на източниците. Не бива да зависим само от един източник на енергия и една тръба”, смята държавният глава.

related

новини 5056036979967644232

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item