stoineff

Продължават размириците в Сирия




Сирийските граничари са осуетили опит на група въоръжени бунтовници да проникнат в страната от Турция, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местните медии. Както съобщи държавната информационна агенция САНА, по време на сблъсъци в района на Хибрет ел-Джоуз в северозападната провинция Идлиб е бил убит един от диверсантите, а останалите са избягали към турската страната на границата, оставяйки торби с оръжия, които е трябвало да бъдат доставени на бунтовници в страната.

По данни на агенцията, в района на курортите Мадая и Забадани, на 40 км западно от Дамаск, властите са задържали 103 бунтовници. Всички те са предали доброволно оръжието си, заявявайки, че не искат да бъдат съучастници в терористичен заговор. Силите за сигурност са освободили в последствие всички задържани, след като са обещали да не посягат повече на вътрешната стабилност на страната и да съблюдават законодателството.
В столичния квартал Муадамия правителствената армия продължава преследването на групировки, които са извършвали грабежи, нападения на държавни учреждения и патрули на армията и са тероризирали местното население. Няколко от бунтовниците са задържани.
В съседния на Дамаск град Сахна властите са открили подземна работилница за производство на взривни вещества. По данни на телевизионния канал „Сурия” бунтовниците подготвят серия от терористични атаки, за да дестабилизират ситуацията в покрайнините на столицата.

related

Свят 340588677648005512

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item