stoineff

Фалшиви винетки в Ботевград



Спецакция по линия на разпространение и използване на неистински винетки е реализирана в края на миналата седмица на територията на Ботевград. В хода й е задържан 38-годишният И.И. от Ботевград, известен на полицията, осъждан за кражби, който разпространявал фалшивите винетки. Установени са четирима негови клиенти, както и седем автомобила с фалшиви винетни стикери. И.И. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 276 от НК. Разследващият екип продължава работата по пълното документиране на случая.
Полицията в Самоков задържа двама рецидивисти за кражба от гробищния парк. Сигналът бил получен в събота сутринта. При извършения оглед било установено, че извършителите са взломили катинара на входната врата и са откраднали ръчна количка, печка, кюнци и инструменти. В резултат на проведените издирвателни действия криминалистите установили извършителите - М.П./38 г./, А.М./25г./, осъждани за кражби, и 18-годишния Д.Х., всичките от Самоков. Инкриминираните вещи били открити в дома на 25-годишния мъж. Двамата - М.П. и Д.Х. са задържани с полицейска мярка, а съучастникът им се укрил от полицията, но не за дълго. Още на другия ден той откраднал колело и електрически шмиргел от частен дом в Самоков. Благодарение на бързата реакция на служителите на реда А.М. бил задържан. По двата случая са образувани досъдебни производства.
Ботевградските криминалисти заловиха 41- годишен рецидивист докато залагал краден мобилен телефон. Местен жител сигнализирал в полицията, че непознат, с когото се разминал на улицата, бръкнал в джоба му, отнел мобилния му телефон и избягал. Полицейските служители предприели незабавни издирвателни действия и скоро влезли в дирите на извършителя- Н.К./41 г./ от Ботевград, осъждан за кражби. Мъжът бил неприятно изненадан в заложна къща, докато залагал инкриминираната вещ. На Н.К. е снето обяснение и е освободен по здравословни причини. По случая е образувана проверка. И 25-годишен криминално проявен мъж беше задържан в районното управление в Ботевград. Той бил заловен минути след като разрушил част от масивна ограда на частен имот в с. Трудовец. Наложена му е 24-часова мярка „задържане под стража“. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК. Работата по случая продължава.

related

новини 9094966862361914678

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item