stoineff

Васил Лазов Железния убит показно в София



53-годишният Васил Лазов беше убит днес в столицата. Сигналът е подаден в 13.40 часа от жена, която съобщила за прострелян мъж на ул. „Бяла ружа” 6. Мъжът е намерен до личния си автомобил. Той е познат на органите на реда за използване на фалшиви документи.


Агенция „Фокус”
Старши комисар Валери Йорданов: Няма преки свидетели на стрелбата срещу Васил Лазов
Няма преки свидетели на стрелбата срещу убития в столицата Васил Лазов. Това каза за Агенция „Фокус” директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Той уточни, че има установен свидетел, който е чул два изстрела. Васил Лазов е застрелян пред адреса, на който е живеел, в момент, в който е свалял багаж от автомобила си. Сигналът е получен в 13.40 часа в 6 РПУ за прострелян човек на улицата. Екипът, който е пристигнал на място, е установил, че убитият се казва Васил Лазов на 52 години. През 2002 г. мъжът има три регистрации в полицията за съставяне и използване на неистински документи, а през 1987 г. има присъда от година и четири месеца за подкуп. Присъдата е изтърпяна, уточни старши комисар Йорданов.
Лазов е имал офис за сключване на застраховки за автомобили към различни застрахователни компании. „Към момента, от разговори с негови близки и познати, няма данни лицето да е заплашвано или притеснявано по какъвто и да е повод. С близките ще продължим да разговаряме на по-късен етап, тъй като към момента те са в състояние, в което не би било коректно да ги разпитваме повече”, каза старши комисар Йорданов.
Екатерина ПАНОВА


Убитият е бизнесмен, собственик на "Железния ЕООД". Фирмата се занимава с посредническа и консултантска дейност, производство и търговия със стоки и услуги, транспортна и спедиторска дейност, строеж и обзавеждане на недвижими имоти, хотелиерство и ресторантьорство и др.

Той е имал и друга фирма "Железния - Васил Лазов ЕТ", която е прекратила дейността си.

Лазов е бил регистриран три пъти от Икономическа полиция за изготвяне на фалшиви документи от 2002 г. Имал е и присъда за подкуп от преди 1989 година.

Открит е до личния му автомобил, паркиран пред дома му.

Продължава огледът на място от дежурна група криминалисти от СДВР. "Няма преки свидетели на стрелбата срещу убития в столицата Васил Лазов", съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от Фокус. Той уточни, че има установен свидетел, който е чул два изстрела.


related

новини 892651177712964994

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item