stoineff

За Росен Плевнелиев и за електронното правителство



Радвам се, че Плевнелиев ме опровергава с всеки свой ход и се отдалечава от образа на охлюв и протеже - подлога на Б.Б (да се свети името Му) и показва собствена визия за политиката на България. Не че е в правомощията му, но се вижда мисъл и то в дясно, а и стратегия, както и цялостна визия на политиките, което липсва принципно на ГЕРБ като цяло.

Въпреки, че след изказването му : "Ако не се санират 770-те хиляди панелки у нас, след 10 години към 2,7 млн. български граждани ще бъдат на палатки, но с атомна електроцентрала" - ми идеше да го нахраня здравата се въздържах именно защото показва цялостна идея и стратегия в енергийната ни политика (въпреки, че не съм съгласен с нея)...

Сега Росен Плевнелиев президентът на България иска държавна информационна агенция, която да отговаря за електронното правителство. Държавният глава смята, че с навлизането на електронното правителство ще се намали корупцията и ще се подобри бизнес средата у нас. Според президентът – структурата, която трябва да държи средствата, с които се финансират дейностите за въвеждане на електронните услуги.

Аз от доста време чакам и апелирам някой да задвижи процеса по създаването на електронно правителство по естонски модел и ако Плевнелиев успее да ускори процеса - може и да му простя за АЕЦ Белене.

related

Политика 7882361978422984299

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item