stoineff

Цените на петрола паднаха


Цените на петрола на световните пазари паднаха днес до най-ниските си нива тази година. Това е отговор срещу хипотетична заплаха от прекъсване на програма за икономии на бюджетните разходи, насочени към намаляване на размера на дълга в редица станции в еврозоната. Търговците смятат, че основата за засилване на страха в Европа е укрепването на позициите на левицата в светлината на победата в изборите за глава на френската държава, Франсоа Оланд - първият социалистически президент през последните 17 години.

При тези условия, в електронната търговия на Лондонската борса търгува фючърсните контракти върху цената на доставката на цените през юни   сорта Брент от Северно море петрола спадна от 21:20 GMT на 42 цента до 112.76 долара за барел. Основна търговия на тази платформа днес не се извършва, тъй като на днес се празнува деня на банката във Великобритания.

В същото време цената на барел на от сорта Тексас суров петрол на Нюйоркската стокова борса се понижи с 78 цента до 97.71 долара.
Цените са паднали и до 95.34 долара - най-ниската цифра на цената на този тип петрол от 20 декември миналата година.

related

Бизнес 277089902466780472

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item