stoineff

ГДБОП арестува черногорски килър



При спецоперация на ГДБОП е било предотвратено тежко криминално престъпление – убийство, това съобщи Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. Задържани са четирима души.

След десетдневна подготовка и на базата на доказателствен материал, с който разполага полицията, ГДБОП е пристъпила към реализация на операцията, каза още Цветанов.

Един от задържаните е организатор и поръчител на убийството. Той е гражданин на Черна гора. През 2004 година е задържан в България с 54 кг суха листна маса канабис, а през 2005 г. е задържан с 4 кг хероин.

Лежал е в Централен софийски затвор. След 2006 г. има десетгодишна забрана да влиза в България. Пребивавал е в страната с фалшива самоличност.

Черногорецът е организатор и поръчител на убийството на бизнесмен от София. Мишената е криминално проявен, регистриран за измами.

Черногорецът е набавил пистолет със заглушител. Намерени са оръжитието и снимка на бизнесмена мишена. Полицията разполага и с доказателствен материал за постигната договорка за заплащане за убийството в размер на 30 000 лева. Задържани са и трима арменски граждани. Един от тях е издирван с червена бюлетина за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и измами в Армения.

В рамките на операцията, се извършват обиски и претърсвания в София и Пернишка област, под ръководството на заместник-градския прокурор Роман Василев. Операцията е под наблюдението на Софийска градска прокуратура.
Вътрешният министър Цветан Цветанов благодари за добрата работа по спецоперацията на ГДБОП и Софийска градска прокуратура.

related

новини 6304295512908414937

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item