stoineff

Във всички региони на Русия се провеждат тържества по случай Деня на победата


Парада Победы (2012) видео 

Във всички региони на Русия се провеждат тържества по случай Деня на победата. Тържествен военен парад по случай 67-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война се проведе на Червения площад в Москва. В него взеха участие 14 000 военнослужещи.
На централната трибуна на Червения площад присъстваха президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни чуждестранни гости, сред които представители на страните от антихитлеристката коалиция и ОНД.

Парадът започна с изнасянето на държавния флаг на Русия и на Знамето на Победата.
На Червения площад преминаха полкове на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморския флот, Ракетните войски със стратегическо назначение, Космическите войски, Въздушнодесантните войски, както и войските за радиационна, химическа и биологична защита и инженерните военни части. В парада взеха участие и Железопътните войски, дивизии за оперативно назначение на Вътрешните войски към министерството на вътрешните работи на Русия.

След тях последваха около 100 единици военна техника.
По Червения площад преминаха бронирани автомобили „Тигър” и „Рис”, БТР-80, танкове Т-90, самоходни артилерийски установки „Мста-С”, зенитни ракетни комплекси „Бук-М2”, ракетно-пушечни комплекси „Панцир-С1”, пускови установки на ракетните комплекси „Искандер-М” и „Топол-М”.

Парадът завърши с преминаването на пет военно-транспортни хеликоптера Ми-8.
Русия провежда последователна политика за укрепване на сигурността по света и има моралното право принципиално и настойчиво да отстоява своите позиции, заяви руският президент Владимир Путин по време на тържествения военен парад по случай 67-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война.
Освен Путин на централната трибуна на Червения площад присъстват премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни чуждестранни гости, сред които представители на страните от антихитлеристката коалиция и ОНД.

По думите на Путин разделението между страните и идеологическите конфронтации не са позволили да се предотврати Втората световна война и човечеството е платило прекомерна цена.
„Русия провежда последователна политика за укрепване на сигурността по света. Имаме велико морално право принципиално и настойчиво да отстояваме своите позиции, защото нашата страна прие удара на нацизма, премина през тежки изпитания, реши изхода на войната”, каза руският президент.

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се забравя как се е зародил фашизмът. Той посочи, че за да се избегне повторение на трагедията на Великата Отечествена война, трябва да се спазват международните норми и да се уважава държавният суверенитет на всяка една страна.
„Искам да подчертая, че строгото спазване на международните норми, уважението на държавния суверенитет и на самостоятелния избор на всеки народ са сред безусловните гаранции, че трагедията на войната никога няма да се повтори”, каза Путин.

Около две хиляди военнослужещи участваха днес в парада в чест на Дена на победата във Владивосток. Преди тържествената част се състоя преклонение и тържествена проверка, в която бяха прочетени имената на героите от Втората световна война, завинаги вписани в състава на руския Тихоокеански флот.
След приключването на парада празникът за ветераните се премести в парковете и градинките, където за тях бяха подготвени концерти, войнишка каша и чай. Денят ще приключи в празнични фойерверки.
В шествието, посветено на победата във Великата Отечествена война в руския град Томск, за първи път взе участие „Безсмъртен полк”. Жителите на Томск носеха портрети на свои роднини, загинали по време на войната, и на ветерани, които не могат сами да вземат участие в победния парад.
Над 10 000 души се включиха в колоната на „Безсмъртния полк”.
Губернаторът на Томска област Сергей Жвачкин поздрави жителите с празника на Победата.
„На 26 юни 1941 година от Томск на фронта се е отправил първият ешелон, а през годините на войната в действащата армия са се включили над 130 000 жители на областта. Смоленск, Москва, Ленинград, Одеса, Сталинград, Кьонигсберг, Берлин – в решаващите битки сибирците са били душата на сражението”, каза губернаторът.
С тържествен парад на войските от тюменския гарнизон започнаха празненствата по случай 67-ата годишнина от Великата Победа в Тюмен. Главният площад на 600-хилядния руски град е изпълнен с празнуващи жители. Младежи са изградили в центъра на Тюмен палатков лагер, който пресъздава атмосферата на военния бит. Полевата кухня приготвя „фронтова каша”.
Подобна е и картината в Ханти-Мансийск.
В Горно-Алтайск над 2000 души взеха участие в митинг пред Мемориала на славата.
Парад, посветен на 67-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война (1941-1945 година) се проведе в Новосибирск. Той стана централното събитие от празненствата по случай Деня на победата в Новосибирска област.
По централния площад „Ленин” преминаха колони от военнослужещи и боева техника. В парада взе участие и знаменитата група на Президентския полк, която носеше копие на знамето на Победата.
Тържествата в Новосибирск започнаха с церемония по полагането на цветя и венци пред бюст-паметника на легендарния летец Александър Покришкин.

related

Свят 259001496618116769

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item