stoineff

Гълъбин Боевски осъден на 9 години затвор

Гълъбин Боевски


Гълъбин Боевски е осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия, предаде ТВ7. Той беше задържан на 24 октомври на летището в Сао Паоло със 7 килограма и 200 грама кокаин. Това е първата инстанция на бразилската правосъдна система, а максималната присъда е 20 години затвор. Адвокатът на Боевски Леандро Перейра коментира, че ще обжалва присъдата пред втората инстанция на бразилския съд. Присъдата не е изненадваща, като се има предвид, че делото беше гледано от една от най-строгите съдийки – Мария Ду Прадо
Според Дерменджиев присъдата е доста изненадваща, като се има предвид че преди 5 месеца друг българин, хванат с 12 кг кокаин, е бил осъден само на 5 години затвор.

Присъдата ще бъде обжалвана на втора инстанция, съобщи неговият адвокат.

Точно час преди обявяването на присъдата в Сао Паулу е кацнала съпругата на Гълъбин Красимира Боевска.

Прославеният щангист бе задържан на летището в Сао Пауло, където бе с дъщеря си Сара, през октомври 2011 г. с 9 килограма кокаин в багажа и оттогава е в затвор в Бразилия.

На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик при утежнени обстоятелства заради огромното количество дрога, с които е заловен.

И досега той твърдо отрича да е замесен в престъплението. "Не се имам нито за трафикант, нито като муле, нито като престъпник. Не съм в такива среди", категоричен бе Гълъбин Боевски в телевизионно интервю от затвора през януари т.г.

„Всеки път, като се връщаме от Америка, купуваме нови куфари. Никога не ми е минавало през главата, че от такова нещо може да се случи проблем", заяви Боевски. Той уточни, че съвестта му е чиста.

"Първите няколко дни в затвора са най-тежки. После започваш да четеш, да мислиш, какъв урок ти дава животът. В началото си помислих, че ще започнат да правят някакво разследване и ще ме пуснат след няколко дни. Старият сак, с който пътуваме със Сара, се беше скъсал и решихме да вземем нови. Никога не съм предполагал какво може да се случи", каза Боевски.

"Дори само въпросът ме обижда, някой да си помисли, че използвам детето си за трафик. Ако някой се съмнява, че съм виновен, няма как да го убедя в обратното", допълни бившият щангист.

Щангистът предполага, че може би е взел грешните куфари, които са били нагласени за друг човек.

По-късно федералният съд на Сао Паулу отхвърли молбата на Гълъбин Боевски за пускане под домашен арест.

Кокаинът който е носил Гълъбин Боевски, е трябвало да бъде разпространен в България, съобщи в края на миналата година директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров. По оперативни данни на МВР, щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро. Боевски е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа "рискови пътници" в латиноамериканската държава.

Директорът на ГДБОП уточни, че службите работят, за да установят по какъв начин са се развили събитията. Боевски не е бил следен от българското МВР, допълни Флоров.

related

новини 5964610786455781352

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item