stoineff

Забрана на пушенето на обществени места


От 01 юни пушенето е забранено. Вече няма да можете да пушите на обществени закрити места, както и на стадиони и на детски площадки.

В Чл. 56 от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето депутатите записаха: „Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени места. Забранява се тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. По изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата. В обособените самостоятелни помещения не се разрешава присъствието на лица под 18-годишна възраст. Обособените самостоятелни помещения се отделят с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, обозначават се ясно и в тях се изгражда вентилационна инсталация. Министерският съвет определя с наредба изискванията, на които трябва да отговарят обособените самостоятелни помещения.”
Гласуваха 107 народни представители, от които „за” 90, „против” - 9 и 8 „въздържали се”. 60 народни представители от ПГ на ГЕРБ бяха „за” и един „въздържал се". Само четирима независими народни представители гласуваха и дадоха своя вот "против".
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова присъства в пленарната зала, за да проследи дебата по второ четене на промените в Закона за здравето.


related

новини 7787094228101303389

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item