stoineff

Екзотична екскурзия във Виетнам

Ден 1. Пристигане в Ханой

Задължително първата ви работа след като се настаните в хотела в Ханой е да се качите на cyclo (рикша-велосипед) за една обиколка по улиците на Стария квартал и колониална част на града.

 Вие ще намерите себе в средата на хаотичния трафик на мотобайкове, коли, велосипеди и проходилки, идващи от всички посоки. Ще се изненадате да се открие някаква хармония в този хаос. Може да се разходите разходка край прекраснното Hoan Kiem езеро, за да се срещне с извадка на Hanoians, и много вероятно някои нервни младоженците и булки-към-бъда на стрелба сватба албум. Присъединете се към тълпата за кратко посещение на храма Ngoc Син, която е построена на малък остров, свързан с брега на езерото с червен дървен мост.

Ден 2. Посетете Ханой

Пълния си посещение за деня на Ханой ще започне с мавзолея на Хо Ши Мин, последвана от разходка в зеления парк и традиционна къща на кокили, където той използва, за да живее. Тогава ние ще ви отведе до 1000-годишният Храма на литературата - също известен като първия университет на Виетнам, където ще научите за образователната система в древна Виетнам и неговото значение при определянето на култура и ценности на страната. В следобедните часове, ще бъде въведена по отношение на разнообразието и богатството на хълма племена в етнологията музей и в края на деня, душата си southed в тих пагода. В вечер, да се насладите на прекрасна шоу pupet вода.


Ден 3 Ханой - 

Оставете Ханой за Ба, за да бъде езеро, около шест часа път с половината от пътуване по планински пътища. Вземете с туристическо корабче до родното село на лодкарите, разположен на ръба на Ба езеро с панорамна гледка към околните ниви, езерото и планината. Тази вечер ще остане в селски дървена къща на кокили на местните жители, чиито вечери са най-вече изразходват около огъня в главната зала на къщата. Можете или да се присъединяват към семейството в чата или да си спокоен момент над чаша чай на верандата с изглед към езерото.

Ден

На сутринта, лодката ще се чака да ви отведе от другата страна на езерото. Ще започнем нашата каяк екскурзия с посещение на гладкото част на езерото и след това се отправят към други области. Езерото е заобиколено от варовик каменни планини, принадлежащи към защитения национален парк. Водата е спокойна и ясна, растителността е разнообразна и див. От време на време, вие ще се чувствате като че ли бяха на края на света, безгрижен и напълно открит. След обяд в Pirate Ong, каяк за няколко часа повече. В късния следобед, вие ще получите обратно на лодката и да се вземат изолирано място за плуване в спокойната вода преди да се върне на местния дом за вечеря и нощувка.


Ден 5. Ба - Ха Гианг (B, L, D)

Целия ден ще бъдат изразходвани за вашия автомобил от Ба е да Ха Гианг. Tireness на дългото пътуване ще бъдат компенсирани от многобройни срещи с хора, на хълма племе по протежение на пътя. Ще пристигнете Ха Гианг в късния следобед и ще остане в Мене село за през нощта.



Ден 6. Ха Гианг - Йен Мин - Куан BA - Dong Ван (B, L)

След закуска, ние се отклоняват да посети на Gate Heaven, на върха на най-високата планина в района, преди да достигне градовете Куан Ба, Йен Мин и Донг Ван. На км 165 диск, вие ще откриете захар полета и варовикови върхове докосват небето, намиращи се сред каменните гори. В H'Mong хората, живеещи в тази отдалечена и дива регион са се научили да се адаптират с течение на времето до груб им среда. При сурови климатични условия - изгарянето топлина през лятото и пронизително студено през зимата - хората работят непрекъснато, за да трансформира сиви хълмове скали с никакъв признак на живот в ниви. Те основават на културата и цивилизацията на царевица отглеждане в тази област, която се сравнява с ориз отглеждане в делтата на Червената река.

Преди достигането на йената Мин село, посетете Тян Quyet пазар, се провежда всяка събота сутрин, където ще се запознаете H'Mong, Дао, Тай, Нунг и Виетнам, хора в традиционни носии. Продължите да карате да Донг Ван, която преминава през Мео Vac. Зиг-заг на 30 км път между Мео Vac и Донг Ван е най-впечатляващата част от пътуването си и предлага спираща дъха гледка към пейзажите и Nho Que карстови реки. Пристигане в Dong Ван - варовик плато, която е обитавана от Синята H'Mong етническа група - в следобедните часове.
Ха Гианг, Йен Мин, Dong и Мео Vac са отдалечени райони и нямат много туристи. Местните ресторанти в тази област, следователно не са от същия стандарт както ресторанти в големите градове. Туристите се хранят само в местните ресторанти.

7 ден. Донг Ван - Ха Гианг - Panhou (B, L)

На сутринта, посетете Донг Ван пазар, който се провежда всяка неделя сутрин. След това се прехвърля Ха Гианг. Стоп на път да посети вилата на кралското семейство Vuong Chi Sinh, чиято архитектура е смесица между китайски и европейски стилове и показва изобразителните изкуства на H'Mong хората Строителство. След това ще посетите Pho взрив, старото село, особено състои от много каменни къщи, създавайки уникална атмосфера, различна от всички други села. След обяд в местен ресторант, управление на Пан Hou, живописно селце, разположено в близост ясно поток. Той е тук, че ще останете за през нощта.

Ден 8. Разходки пеша около Panhou (B, L)

Целият ден е посветен на туризъм в околностите на Пан Hou (от пет до шест часа, в зависимост от вашето здраве). Вие ще минете покрай някои села на етнически малцинства, които са добре запазени техните древни обичаи и костюми. Вие ще намерите себе в средата на една от най-красивите пейзажи на северната част на Виетнам. Насладете се на обяд пикник. В края на деня, ако се интересувате, можете да се насладите на традиционната билкова вана на племето Дао, предлагани от хотела.

Ден 9. Panhou - Bac Ха. (B, L)

На сутринта, се отклоняват към Bac Ха, за да има по-отблизо в терасовидни оризища, в резултат на един гениален, многовековна работата на хълма племе общности. При пристигането си в Bac Ха, ще посетите Ban Pho, село на хора за цветя H'Mong, които се наричат ​​така, за сметка на своите жени, пъстри поли. Вие със сигурност ще имат пада по сладки бебета на гърба на техните майки и да се смея на малки черни прасета, които да тече свободно в предната част на къщите. Тогава вие ще имате един поглед към двореца на бивш цар H'Mong, Хоанг А Туонг, преди да се върне до хотела.

Ден 10. Bac Ха - Sin Ченг - Bac Ха (B, L)

На сутринта, главата до Sin пазара Ченг, екзотичен пазар, където можете да се срещнете една дузина различни племена. Държани всяка сряда, е не само място за търговия и търговията, но и възможност да се насладите на местната оризово вино, укрепване на социалните връзки и да намерят нови приятели. Назад към Bac Ха за обяд. В следобедните часове, да продължи по следите на Na село Tha, сгушена в хралупата на малка долина. Tha Na е домакин на една малка общност от хора Тай. Това е шанс да проучи ежедневния им живот, които имат отличителни черти от H'mongs.

Ден 11. Bac Ха - Лао Кай - влак до Ханой (Б)

Тази сутрин ще посетите околните села по маршрута. Тази екскурзия ще ви отведе до тайландски Гианг Pho селото, където към групата на Flowery H'Mong когото се срещна на пазара вчера.
По пътя към Лао Кай, спираме по пътя близо до Бао Nhai мост за кратко походи (2,5 км) да Trung ли село етническа група Тей, разположен в близост до Chay река в долината. Може да видите малки деца, които играят в градината на село, детски. Продължаване на Лао Кай, с друг маршрут посещение на границата между Виетнам и Китай. Вземете нощния влак от Лао Кай до Ханой. Нощувка във влака.

Ден 12. Ханой - Ха Лонг (B, L, D)

Пристигане в Ханой в ранните сутрешни часове. Вие ще се предава на хотел за душ и закуска, преди да замине за Ха Лонг. След това на нов път и ще пристигне в Ha Long около обяд. Борда на красиви дървени боклуци за 24-часов круиз на борда на Ha Long Bay с отлично меню на пресни морски дарове. В следобедните часове, да се насладите на невероятната красота на хиляди вар каменни планини, излизащи от вода смарагд и да видим на плаващи рибарски селища като на боклуци е пътуване през залива. Нощувка на борда на сред налагане на скалите и нежните мърморенето на морето.

Ден 13. Ha Long - Ханой. Заминаване (Б)

Съветваме Ви да се постави на алармен часовник, за да се насладите грандиозно зората над залива. След сутрин плуване (в зависимост от сезона), се ползват закуска на борда, като боклуци вдигне котва и се върнете до кея. На път за летището, ще минете обширните пространства на оризовите полета на делтата на Червената река. Стоп на път да посетите, но Thap Pagoda - един от най-добрите будистки храм в северната част на Виетнам и дом на много красиви дървени скулптури от 17-ти век. Насочете се към летището за полета си тръгнете.

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item