stoineff

При катастрофа с Рено 19 и автобус загина човек край Шумен (обновена)

В много тежка катастрофа между автомобил и автобус край Шумен загина един човек.

Това се е случило в 9.00 часа тази сутринна на пътя Русе – Варна.
На 200 метра след разклона за Силистра в посока Разград са се сблъскали лек автомобил „Рено” 19, със софийска регистрация и автобус, с полска регистрация, пътуващ към Варна.

В резултат на удара е починал возещ се в автомобила, а други двама са били ранени. Работи се за изясняване на причините за катастрофата и идентифициране на пострадалите. Движението в участъка е отклонено през селата Панайот Волов и Белокопитово.

Около 2 часа след инцидента между автобус и лек автомобил Рено, полските туристи, пътували в катастрофиралия автобус, бяха откарани с друг на "Шумен - Пътнически автотранспорт", предаде кореспондентът на БГНЕС в Шумен.

Повечето от чужденците са от Краков. Автобусът им е на тамошната фирма "Limes Tour". Зад волана е бил 36-годишен поляк, чиято проба за алкохол е отрицателна. Загиналият шофьор на Реното е на 31 години и е от Велико Търново. Пострадалите са мъж на 30 години от Велико Търново и 27-годишна жена от Етрополе.


Шофьорът на леката кола е загинал на място, а други двама са в тежко състояние в шуменската болница. Инцидентът стана на пътя София - Варна до 7-ми километър. Полските туристи пътували за почивка на "Слънчев бряг". Реното се движело от Варна към Етрополе.

"Не е известно поради каква причина е станала катастрофата. Предстои да се изяснят причините", заяви временно изпълняващият длъжността говорител на полицията Десислав Райчинов.

Според свидетели Реното е предприело изпреварване, след което не успяло достатъчно бързо да се прибере в лентата и последвал удар в предната лява част на автобуса Скания.
Жената, пътувала в леката кола, е с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и опасност за живота, а мъжът е в по-добро състояние, но вероятно и той е с вътрешни травми, заявиха от болницата, където се борят за живота и на двамата.

related

при ПТП 8629573146145900208

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item