stoineff

Десет удивителни факта за сънищата

Този следобед ми се иска да подремна, но трябва да бачкам.  Затова реших да споделя 10 невероятни и удивителни факта за сънищата.


10. Слепите хора сънуват



Хората, които ослепяват след раждането в по - късна възраст, могат да виждат образи в сънищата си. Хората, които са родени слепи, не виждат никакви образи, но имат сънища еднакво живи с другите си сетива на слух, обоняние, допир и емоция. Трудно е да си го представим, но нуждата на организма от сън е толкова силна, че сме в състояние да се справим с почти всички физически ситуации, за да се случи.


9. Забравяме 90% от сънищата си



В рамките на 5 минути от събуждането, половината от съня си е забравена. В рамките на 10, 90%  вече ги няма.

Любопитното е, че Робърт Луис Стивънсън, създава с историята на доктор Джекил и мистър Хайд, като в същото време той е сънувал. Франкенщайн на Мери Шели е също плод на въображението на един сън.


8. Всеки сънува



Всяко човешко същество сънува (освен в случаите на крайно психическо разстройство), но мъжете и жените имат различни сънища и различни физични реакции. Мъжете са склонни да сънуват повече за други мъже, докато жените са склонни да сънуват еднакво за мъжете и жените. В допълнение, мъжете и жените изпитват сексуално, свързани с физически реакции към сънищатаси, независимо от това дали сънят е от сексуално естество, мъжете получават ерекция, а жените увеличен приток на кръв към вагината.

7. Сънищата предотвратяват психозите



В едно скорошно изследване на съня, студенти, които са били събудени в началото на всеки сън, но все още позволява на своите 8 часа сън, всички опитни трудности при концентрация, раздразнителност, халюцинации и признаци на психоза само след 3 дни. Когато най-накрая REM спи мозъците на студентите, направени за загубеното време, значително увеличаване на процента на сън, прекарано в REM фаза.

6. Ние сънуваме само за това, което знаем и ни е позанато



Сънищата ни често са пълни с непознати, които играят в някои части - Знаехте ли, че умът ти не е изобретяването на тези лица - те са реални лица на реални хора, които сте виждали през живота си, но не може да знае или да помните? Злият убиец в последния ви сън може да бъде човек, който изпомпва бензин в колата на баща си, когато сте били малко дете. Всички сме виждали стотици хиляди лица през живота ни, така че имаме безкраен запас от герои за нашия мозък да се използват по време на нашите мечти.



5. Не всички сънища са цветни



12% от хората сънуват изключително в черно и бяло. Останалите мечта в пълен цвят. Хората са склонни да имат общи теми в сънищата, които са ситуации свързани с училище, е преследван, работи бавно / на място, сексуални преживявания, падане, Дойде твърде късно, сега жив човек е мъртъв, зъби, падане, летене, при липса на един изпит, или катастрофа. Не е известно дали въздействието на една мечта, свързана с насилие или смърт е по-емоционално заредено за човек, който мечтае на цвят от този, който мечтае в черно и бяло. [ Източник ]

4. Сънищата не са това, което те са 



Ако сънувате  някакъв определен предмет, то не е често, че сънят е за това. Сънищата говорят на дълбоко символичен език. Несъзнателно се опитвате да сравните съня си с нещо друго, което е подобно. Като написването на поемата и казва, че група от мравки са като машини, които никога не спират. Но вие никога няма да сравни нещо за себе си, например: "Това красивия залез беше като красив залез слънце". Така че, каквото и символ съня си взима върху него е малко вероятно да бъде символ за себе си.

3. Бившите пушачи имат по-ярки сънища

Хората, които са пушили цигари за дълго време, които спират, са отчели много по-ярки сънища, отколкото биха нормално изпитват. Освен това, според вестник на Патологични Психология: "Сред 293 пушачи,, абстинентни за между 1 и 4 седмици, 33% съобщават, че са имали най-малко 1 сън за пушенето. В повечето сънища, участниците се оказват притиснати пушенето и чувстват силни негативни емоции, като паника и вина. Сънищата за пушенето са в резултат на оттеглянето на никотин, тъй като 97% от пациентите не ги има, докато пушенето и тяхната поява е била значително свързана с продължителността на въздържанието. Те бяха оценени като по-живи от обикновените сънища и толкова често, колкото най-големите тютюневи отнемане симптоми. 

2. Външните стимули влизат  нашите сънища



Това се нарича образуване на сън  и е опит, който повечето от нас са имали, звук от реалността в нашите сънища и който се включва  по някакъв начин. Подобен пример ще бъде, когато сте физически жадни и вашия ум включва това чувство в съня ви. Моят собствен опит на тази включва многократно пие голяма чаша вода в съня, който ме удовлетворява, само за да разберете жажда, връщайки се малко след тази жажда ... питие ... жажда ... цикъл често се повтаря, докато се събудя и да има истинско питие. Известната картина на по-горе (сън, причинени от полета на пчела около нар секунда преди събуждане) от Салвадор Дали, изобразява тази концепция.

1. Вие сте парализирани докато спите



Вярвате или не, тялото ви е буквално парализиран по време на съня си - най-вероятно да се предпази тялото от действие аспекти на сънищата си. Според статия в Уикипедия по време на сънуването "жлези започват да отделят хормон, който помага за предизвикване на сън и невроните изпращат сигнали към гръбначния мозък, които причиняват на тялото да се отпусне и по-късно да стане по същество парализиран."

Бонус: Допълнителни факти

1. Когато хъркате, не сънувате.
2. Малките деца не сънуват за себе си до 3-годишна възраст. От същата възраст децата обикновено имат много повече кошмари отколкото възрастните до възраст 7 или 8.
3. Ако се събуди от съня REM (Rapid Eye Movement), вие е по-вероятно да запомните съня си по-ярко, отколкото бихте направили, ако се събуди от нощен сън.

related

Любопитно 5335683012659329682

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item