stoineff

Атентат в Бургас


Около 17.30 часа автобус бе взривен на летище Сарафово Бургас.

В автобуса са пътували израелски туристи. По непотвърдена информация трима души са загинали. Има и пострадали, като техният брой се преценява в момента. Над 20 души са настанени в бургаска болница.

Общият брой на израелските туристи е 44.

Взривеният автобус е бил паркиран на паркинга пред терминал „Пристигащи”, а огънят е обхванал и паркирани в близост коли. Туристите са се качвали в автобуса на път за Слънчев бряг, а когато всички са се качили, рейса е избухнал.

Пред АФП вътрешният министър Цветан Цветанов потвърждава за загинали. От там уточняват, че става въпрос за терористично нападение.

"На летище Бургас е взривен автобус с израелски граждани", съобщи официално и кметът на Бургас Димитър Николов.


Районът е отцепен, на място има полиция и коли на Бърза помощ. Кървавият инцидент стана на един от паркингите на летището, като общо три автобуса са горели на паркинга на летището.

За момента се работи по версията за терористично нападение.

Реакцията в Израел:

Израелското МВнР: Предупредихме ви!

Израелското външно министерство потвърди, че израелски туристи са загинали при експлозия на автобус в България, пише "Джуиш Кроникъл". Освен това властите припомнят, че по-рано предупредиха страната ни за опасност, идваща от "Хизбула".

Местни медии съобщават, че автобусът е бил пълен с израелски граждани. Съобщава се за трима убити и най-малко 20 ранени.

Местният канал „Канал 10” излезе с новината: "Терористична атака е извършена срещу израелци в България"

Автобус с израелски туристи избухна на летището в българския град Бургас, предаде израелската медия „Канал 10”. Взривът е станал в терминала на бургаското летище „Сарафово”. По първоначална информация има жертви. Смята се, че експлозията е резултат от терористична атака.

related

новини 5930356169886084667

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item