stoineff

Георги Енев е преместен в Пловдив



Георги Енев е преместен в следствения арест в Пловдив. Това съобщи пред журналисти зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов, предаде репортер на Радио „Фокус”-

Около 16.00 часа вчера адвокатът на Енев се е свързал с прокуратурата и е съобщил, че той иска да се предаде. Час и половина по-късно около 17.30 часа той е пристигнал в прокуратурата заедно с адвоката си. Със себе си е носил раница с лични вещи – тоалетни принадлежности, говорещи, че се е приготвил да остане в ареста, каза Гаврилов. Веднага след това Енев е бил преместен в ареста на Първо Районно управление за разпити с разследващия полицай.

Разпитите са продължили до късно вечерта там. През цялото време Георги Енев е отказал да съобщи подробности, което е законово регламентирано. Енев е бил видимо спокоен, каза прокурор Гаврилов, а от времето, през което е успял да се придвижи до прокуратурата след обаждането на неговия адвокат, се съди, че той е бил или в Пловдив или в околностите на града. Предполага се, че е бил на територията на страната през времето, през което се е укривал, тъй като в момента прокуратурата не разполага с други данни.

Версията за съучастник на Енев е основна от първия момент, каза прокурорът и уточни, че до настоящия момент не са събрани доказателства за това. В момента с него се извършват процесуални действия. Много пъти са разпитвани близките му.

 Обвиненията срещу Енев бяха повдигнати задочно и те са за длъжностно присвояване в особено големи размери като законът предвижда за това деяние лишаване от свобода от 10 до 20 години. Това обвинение остава актуално. Дали Енев се е предал, защото очаква сделка с прокуратурата или не засега остава неясно.

Предстои прокуратурата да внесе искане пред съда за вземане на постоянна мярка за задържане като законовият срок за това изтича в неделя. Това обаче може да се случи и по-рано, каза прокурор Галин Гаврилов.

Ще се предприеме всичко, което е необходимо по издирването на парите, каза в Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов по повод охранителя Георги Енев, откраднал 1,5 млн. лева, който се предаде на полицията, предаде репортер на Радио „Фокус”-Бургас.

Министърът каза, че парите не са били у Енев. „Вчера адвокат от адвокатска кантора се обадил на окръжния прокурор, казал че е защитник на лицето Енев и той иска да се предаде. В момента, в който е приключил разговорът Енев е отишъл в Окръжна прокуратура, предал се е и са му повдигнати обвинения по всичко това, което е обвинен и по европейската заповед.

 В момента е задържан и продължават процесуално следствените действия” каза Цветанов, допълвайки, че се надява и на съдействие от Енев и да има някакво облекчаване за последваща наказателна присъда.

„Това, което мога да кажа, е, че Енев е бил доста наплашен и това, което колегите са ми казали, че няма никаква веществена нотификация, която да подпомага разследването. Всичко е възможно, в начален етап сме. За нас е важно, че се е предал, осъзнавайки какво е направил, защото знаете, че когато някой е извършил дадена постъпка впоследствие започва да се разкайва за всичко това, което се е случило и за мен е важно, че с това предаване всъщност ще можем да осигурим повече ресурс за осигуряването на обществения ред и сигурността в Пловдив, защото бяхме фокусирали внимание си около неговото издирване и около всички негови връзки, около неговото обкръжение”, каза още пред журналисти в Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов.

related

новини 8035266446582322205

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item