stoineff

„Искри от миналото“ в Априлци


От 2000 година традиционен, в град Априлци се провежда национален фолклорен събор "Искри от миналото". Градчето оживява и се облива в песни и танци от много краища на България. В продължение на два дни, над сто читалищни самодейни колектива с хиляди участници показат, съхранилите се във времето, български обичаи и традиции.

Участие вземат творци от силистренска област, русенска, великотърновска, ловешка, плевенска и други.

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на фолклорния фестивал „Искри от миналото“, който ще се проведе в Априлци, съобщиха от министерството. Организатори на 12-ото поред издание на празника са община Априлци и читалище „Светлина”. Участие в него ще вземат над 65 фолклорни състава, които ще изпълнят традиционни песни, танци и народни обичаи.

По време на фестивала експертите на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. В подвижния информационен център гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.

related

новини 3713259691369502187

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item