stoineff

Турция готви операция срещу кюрдите в Сирия


Истанбул. Тази седмица Турция заяви, че няма да се поколебае да преследва членовете на Кюрдската работническа партия в Северна Сирия, както направи в Северен Ирак. Анализатори обаче предупреждават, че подобно действие би било опасно за Турция и ще усложни допълнително кървавия конфликт в Сирия и нестабилната обстановка в региона, коментира АФП.

„Ако Турция предприеме гонение срещу ПКК в северната част на Сирия, правителството в Дамаск няма да реагира като иракския кабинет”, смята анализатор от мозъчния тръст USAK.

„Ако Турция изпрати войници на сирийска територия от свое име, а не като част от международна операция, това би било открита провокация към Русия и Иран”, казва от своя страна журналист от вестник „Радикал”.

Към предупрежденията се присъединява и Семих Идъз от вестник „Хюриет”, който смята, че всяка военна операция би повлякла Турция към „нови нежелани приключения, които не само ще съсипят сближаването с кюрдския северен регион на Ирак, но и ще усложнят кюрдския проблем в Турция”.

related

Свят 6311489969460016513

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item