stoineff

Спестяванията се били били увеличили! Ма на кой спестяванията бе?

През май спестяванията се били увеличили с нови 300 млн. лв.

Това означава, че от януари насам депозитите в банките се повишават с по около 300 млн. лв. на месец, което значи, че за пет месеца общият им обем е нараснал с внушителните близо 1,5 млрд. лв.

В момента в банките на частни лица има 33,4 млрд. лв.

До тук със спестяванията.

Сега да видим кои са тези българи, които пестят. Според проучването на европейската комисия българският потребител търпи най-големи материални лишения от всички граждани в държавите членки на ЕС – 55.5% от населението в България.
С доходите си средната класа в България може да си позволи покупката на най-малко блага в сравнение с гражданите на останалите държави. Сравнението е направено с т.нар. брутен разполагаем доход на глава от населението, измерен по стандарт на покупателната способност в евро.

С покупателна способност с 60% под средната за ЕС България се нарежда по този показател единствено пред Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Албания (държави, които не са в Евро съюза). В тези страни покупателната способност варира от 64% до 74% под средната за ЕС.

Значи виждаме, че спестяванията са на определени семейства. Няма да се учудя ако са и под 1000. Всички останали живеем под чертата. Обслужваме все по трудно кредитите, ипотеките си. Малкият и среден бизнес е на ръба на оцеляването и непрекъснато се репресира с нови и нови правила, безумни изисквания (като касовите апарати свързани с НАП), като никой не отчита, че това са хората на чийто труд и търпеливост се крепи крехкия бюджет на данъчната ни държава!


related

оПозиции 2384305782347797582

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item