stoineff

Спестяванията се били били увеличили! Ма на кой спестяванията бе?

През май спестяванията се били увеличили с нови 300 млн. лв.

Това означава, че от януари насам депозитите в банките се повишават с по около 300 млн. лв. на месец, което значи, че за пет месеца общият им обем е нараснал с внушителните близо 1,5 млрд. лв.

В момента в банките на частни лица има 33,4 млрд. лв.

До тук със спестяванията.

Сега да видим кои са тези българи, които пестят. Според проучването на европейската комисия българският потребител търпи най-големи материални лишения от всички граждани в държавите членки на ЕС – 55.5% от населението в България.




С доходите си средната класа в България може да си позволи покупката на най-малко блага в сравнение с гражданите на останалите държави. Сравнението е направено с т.нар. брутен разполагаем доход на глава от населението, измерен по стандарт на покупателната способност в евро.

С покупателна способност с 60% под средната за ЕС България се нарежда по този показател единствено пред Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Албания (държави, които не са в Евро съюза). В тези страни покупателната способност варира от 64% до 74% под средната за ЕС.

Значи виждаме, че спестяванията са на определени семейства. Няма да се учудя ако са и под 1000. Всички останали живеем под чертата. Обслужваме все по трудно кредитите, ипотеките си. Малкият и среден бизнес е на ръба на оцеляването и непрекъснато се репресира с нови и нови правила, безумни изисквания (като касовите апарати свързани с НАП), като никой не отчита, че това са хората на чийто труд и търпеливост се крепи крехкия бюджет на данъчната ни държава!


related

оПозиции 2384305782347797582

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item