stoineff

Над 110 души загинаха при наводненията в Бангладеш
Повече от 110 души бяха убити от свлачища, които са се случиха в Бангладеш след три дни на непрекъснати дъждове в юго-източната част на страната, каза в сряда, между арабския телевизионен канал "Ал Джазира".

Най - тежко са пострадали провинциите Читагонг и Бандарбан.

"Едно семейство е загубило 12 души", - съобщава полицията в провинция Бандарбан, отбелязвайки, че спасителната операция е забавена поради трудните метеорологични условия.

Според местните власти броят на жертвите, причинени от катаклизъма, може да се увеличи. 

През последните 12 часа нивото на водата в реките в провинция Читагонг се е увеличила с още 40 см.

Внезапните наводнения и кални свлачища, предизвикани от проливните дъждове са убили над 110 души в Бангладеш, според официални данни. Те казват, че 250000 души са останали блокирани след най-тежкия дъжд от години.Повечето от смъртните случаи са причинени от свлачища, а други - на паднали стенни и светкавици.

Ниско разположена и гъсто населена страна, която е в дъждовен сезон, е пострадала от шестте дни на проливни дъждове. Армията, полицията и пожарната помагат в спасителните операции. Синоптиците очакват още проливни дъждове.

Снимки и видео: Ройтерс

related

Свят 2668204310800946908

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item