stoineff

Разгониха цигански катун в близост до Париж


Париж. Цитирайки „нездавословни и небезопасни жизнени условия”, френският вътрешен министър Манюел Валс нареди на полицията да премахне ромски лагер, установен по протежението на железопътните линии в Еври, южно от Париж, в който пребивават 72-ма обитатели, включително и 19 деца, предаде Си Ен Ен.

Това решение е противоречиво за социалистическата партия на президента Франсоа Оланд, който подложи на критики бившия държавен глава Никола Саркози, когато неговата партия премахваше ромски катуни на територията на Франция през 2010 г. Пет ромски лагера са премахнати под командването на Валс от началото на август.

„Не мога да подкрепя, не само като вътрешен министър, но и като гражданин, тези катуни, тези бараки, където хората живеят в условия, които са абсолютно непоносими”, заяви Валс. Без да разкрива повече детайли, той добави, че хората няма да бъдат депортирани.

Валс обяви, че в средата на септември ще съпроводи френския министър по европейските въпроси до България и Румъния, за да повдигне въпроса за ромските лагери.

related

Свят 7139434884615454622

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item