stoineff

Земетресението в Иран

Близо 300 души са загинали, а 2600 са ранени при земетресенията в Иран
Близо 300 души са загинали, а 2600 са ранени при двете силни земетресения, които в събота разтърсиха северозападната част на Иран, предаде Ройтерс.

Болниците са препълнени, а властите се опитват да се справят със ситуацията след разрушителните трусове. Хиляди хора са подслонени в палаткови лагери или остават на улицата поради опасения от нови вторнични трусове. До момента са регистрирани около 60 земетресения след първите два силни труса.



Препълнениje болници в Северо-Западен Иран се борят да се справят с хилядитe жертвите на земетресението в неделя, тъй като спасителите се състезават за да достигнат до отдалечени селища, след две мощни земетресения, загинаха.

Хиляди са сгушени в импровизирани лагери или заспали на улицата, след като земетресенията в събота в страха от вторични трусове. "Видях  хора, чиито  домове са били разрушени изцяло, избит е и добитъка им", Тахир Садати, местен фотограф, каза по телефона за http://www.guardian.co.uk  "Хората имат нужда от помощ, те се нуждаят от топли дрехи, повече палатки, одеяла и хляб."





В същото време липсата на палатки и други материали са оставили много хора без подслон.
Най-много жертви и разрушения са регистрирани в селските райони около градовете Ахар, Варзаган и Харис, в района на град Тебриз.

related

Свят 599001342074813456

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item