stoineff

Ивет Лалова ще бяга днес на 200 метра



Днес от 21 ч. Ивет Лалова ще бяга на 200 м. тя признава, че това не е нейната дисциплина, но ще се постарае да не разочарова треньора си проф. Бономи. Ивет каза още, че за разлика

Интервю на Ивет Лалова след финала на 100 м.


- Ивет, как се чувстваш?
- Не се чувствам много добре. Заради студа в Лондон ми се обади травмата от началото на лятото. Вчера си изплакахме сълзите, стоях до 10 часа. Но каквото и да си говорим, влизане във финал с три олимпийски шампионки и медалистки беше много трудно постижимо. Трябваше да бия една от трите, които бягаха 10,80 - 10,90 сек. Аз бягах с детски резултат на полуфинала с 11,50 сек. Тук нивото е изключително, изключително високо и тези момичета се борят със зъби и нокти за медалите.

- Очакваше ли най-слабото постижение за място на финала да е 11,01 сек?
- Да. Както и да го смятах, вчера момичетата, които слязоха под 11 сек. и тези, които наблюдавам още от май месец, е ясно, че наистина това е тяхната година. Без да ги обиждам, аз се надявам да продължа да бягам още една или две олимпиади, докато на тях ще им бъде по-трудно да поддържат тези резултати.

- Какво да очакваме от теб на 200 м?
- Сега първо ми трябва малко почивка, да се възстановя и да се пооправя. Всички знаем, че 200 м не е моята дисциплина тази година. Там се иска повече обемна работа и повече постоянство, но имам норматив и ще стартирам, защото не мога да пропусна участие на олимпийски игри. А и не трябва да разочаровам моя треньор проф. Бономи, на когото 200 м е любимата дисциплина.

- Студът в Лондон изненада ли ви?
- В 10 часа вечерта особено с този вятър усещането е като за около 5 градуса над нулата. Интересното е, че никой не е подготвен – повечето момичета нямаме пухенки, грейки, ръкавици. Дори имаше шеги, че трябва да запалим огън или да занесат там олимпийския огън, за да се топлим.

- Какво ти каза твоят приятел Симоне преди полуфинала?
- Симоне все още не е дошъл в Лондон, защото ще участва само с щафетата и пътува по-късно. Неговото присъствие много ми липсваше, защото той много ме успокоява, балансира и зарежда. За полуфинала Симоне ми каза да вярвам в себе си, тъй като коментирахме как да направя технически бягането. Той ме посъветва да имам доверие в себе си и че когато застана на старта, нещата сами ще се наредат. Заставайки на блока и като чух сигнала, май бях заинтересувана повече от Шели-Ан Фрейзър, което е много лошо за спринта. Или бягаш и гледаш само напред, или гледаш как някой друг бяга до теб.

- Професор Бономи какви наставления ти даде?
- Той е изключително позитивен и за него всичко е ок, но сега сигурно ще ми откъсне главата и ще ме побърка за 200 м, неговата любима дисциплина. Той знае, че съм добре, че съм подготвена, знае за проблемите, които имах. Всичко това е част от играта.


related

Спорт 7346033053282114877

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item