stoineff

Израел обяви пълна готовност за война с Иран

Тел Авив, 15 август. Израелското правителство е готово за 30-дневна война с Иран. Предаде Итар Тасс

Това беше обявено днес от министъра на отбраната на Матан Вилнай.
"Според нашите данни, войната ще бъде няколко фронта и ще продължи 30 дни" - той каза в интервю за вестник "Maariv", добавяйки, че страната е готова за военна конфронтация, "както никога досега в историята на държавата."

Вилнай е сигурен, че всяка стъпка на страната от самото начало на конфликта трябва да бъде внимателно преценена и Израел винаги трябва да координира своите военни операции със САЩ.

"Основният въпрос е необходимостта от сражения , в началото на войната -. Е, такова нещо е по-добре да се отложи, САЩ е нашия най-добър приятел, и ние винаги трябва да се координираме тях," - каза представител на израелското правителство.

По-рано министър на отбраната на САЩ Леон Панета заяви, че Израел все още не е взел окончателно решение за евентуален удар срещу иранските ядрени съоръжения.

"От моя гледна точка възможността за разрешаване на иранския ядрен въпрос по дипломатически път все още съществуват" - подчерта той. От своя страна, главата на американските въоръжени сили, генерал Мартин Демпси каза, че израелски въздушен удар срещу ирански ядрени съоръжения няма да доведе до пълното премахване на ядрената програма на Техеран.

related

Свят 2052923177844543646

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item