stoineff

Адил Саид Ахмед Ал Шанфари с право на глас на Инвестбанк АД



Със заповед, издадена от подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор”, беше одобрено придобиването от Адил Саид Ахмед Ал Шанфари на 29 761 905 броя акции с право на глас на Инвестбанк АД, съобщиха от банката. В резултат на това капиталът на банката се увеличава с 24.93%.

Адил Ал Шанфари е вицепрезидент на „Шанфари Груп оф Кампанис” със седалище в Мускат, Оман.

Ал Шанфари купува акциите над номинал


На общо събрание на акционерите на "Инвестбанк", проведено на 19 октомври 2011 г., бе взето решение за увеличение на капитала с 50 млн. лева чрез издаване на 29 761 905 броя обикновени поименни акции с право на глас. Решено бе новите акции да са с номинална стойност от 1 лев и емисионна (продажна цена) от 1.68 лева. Цялата нова емисия е била изкупена от оманския инвеститор, става ясно от прессъобщението на БНБ.

Адил Саид Ахмед Ал Шанфари не е известен с други инвестиции в България. Той е вицепрезидент на "Шанфари Груп оф Къмпанис" (Shanfari Group of companies). Компанията има 2500 служители и развива бизнес в различни сфери, включително пътно строителство, туризъм, търговия с автомобили, строителни смеси, метали, петрол и газ (виж повече в карето по-долу).

Досега "Инвестбанк" бе почти изцяло собственост на Петя Славова. Притежаваната от нея компания "Феста холдинг" държеше 72.5% от капитала на банката, а самата Петя Славова притежаваше като физическо лице други 21.33%. Още една нейна компания - "Черноморско злато", държеше 4.27% от акциите. Останалите 1.89% от банката бе собственост на множество физически лица и фирми.

По-рано днес стана ясно, че управляващото дружество на Инвестбанк - "Инвест фонд мениджмънт", също е сменило собствеността си преди няколко седмици. То вече е собственост на няколко лица, едно от които е бившият енергиен министър на НДСВ Мирослав Севлиевски.

източник: Капитал

related

Бизнес 8776497091164706021

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item