stoineff

Мобилни софтуерни решения за бизнеса


В) Здравейте! Бихте ли се представили на нашите читатели?

O) Здравейте! Kазвам се Красимир Иванов. Завършил съм Техническия университет в Пловдив, специалност „Компютърни системи и технологии“  и имам над десет години опит в разработването на софтуер за бизнес сферата. В момента съм управител на софтуерна компания New Era Ideas  и същевременно  един от водещите програмисти в нея.

В) Както знаем вашата компания инвестира не малко усилия и ресурси в разработването на софтуер за мобилни платформи. Бихте ли споделили защо налагате именно това направление за развитие?

О) Мобилните технологии са един от най-бързо развиващите се сектори в ИТ индустрията, а мобилните устройства заемат все по-голяма част от ежедневието на хората. Носим ги навсякъде с нас и ползваме много от  новите им възможности, независимо от това къде се намираме. Било то, за да си проверим пощата или да влезем във facebook докато пътуваме, да видим списъка с покупките, които трябва да направим в магазина, или просто да изиграем някоя игра, когато имаме повече свободно време. И докато има огромен бум в развитието на комуникациите, социалните мрежи и в развлекателната  сфера, налагането на мобилните технологии в бизнеса не е толкова силно засегнато. Като една бързо развиваща се компания в  ИТ индустрията, определено разбираме голямата липса на бизнес приложения за мобилни устройства и не пестим време и усилия за разработване и налагане на пазара, както на готови решения, така и на custom разработки според нуждите на клиентите ни.  

В) Смятате ли, че бизнесът в България е дорасъл, за да използва подобни софтуерни решения?

О) За съжаление бизнесът в България като цяло винаги изостава в технологично отношение спрямо компаниите в по-развитите държави. Но в условията на криза, оптимизирането на времето и ресурсите е жизнено важно и много български фирми осъзнават това. А един от ключовите фактори за тяхната оптимизация са ползваните софтуерни решения. Мобилните технологии като цяло могат да допринесат много в това отношение и компаниите малко или много започват да разбират ползите от тях. 

В) Голяма ли е разлика между пазара на запад и този тук по отношение на мобилните технологии и специализираните бизнес приложения за тях?

О) На запад търсенето и предлагането на мобилни приложения е доста по-силно развито отколкото у нас. Има много софтуерни компании предлагащи, както готови решения, така и разработването на специализирани такива  или частични решения, като надстройка на компютърен бизнес софтуер. У нас тепърва започва разработването и налагането на подобни системи и все повече фирми се ориентират към внедряването на подобен тип системи с цел оптимизация на бизнеса.

В) Какви са вашите очаквания за развитието на мобилните технологии? А в България?

О) Тепърва предстои още по-голямо налагане на мобилните технологии в ежедневието ни, породено от увеличаването на мобилния интернет трафик, появата на все повече нови устройства и непрекъснатото развитие на мобилния софтуер. Очакват ни все повече и по-интересни възможности, предлагани  от страна на разработчиците на операционни системи в бранша. Много скоро ще можем да използваме смартфона си вместо кредитна карта, да се радваме на все повече приложения, работещи с гласови команди или жестове. Приложенията ще стават все по-интуитивни и лесни за ползване.  Моите лични очаквания са смартфоните и таблетите да заместят персоналните компютри в много отношения, поради улеснената работа с тях и преносимостта им. В България също ще можем да използваме всички екстри, които ще ни предоставят мобилните технологии, макар и в повечето случаи с малко закъснение. 

В) Какво бихте посъветвал хората, които тепърва се сблъскват с тези технологии и се двоумят дали си струва инвестицията?

О) Бих ги посъветвал да обмислят инвестицията си и да намерят възможно най-добрия начин за оптимизация на бизнеса си спрямо неговата специфика. Във всяка сфера на бизнеса съществува възможност да бъде намерено разумно решение, което да оптимизира времето и ресурсите на фирмата и да подобри комуникацията с клиентите.  Естествено, аз и колегите ми от New Era Ideas сме винаги готови да помогнем със съвети и реализация на нужния софтуер, в зависимост от това от какво наистина се нуждаете.

В) Бихте ли споделили какви са вашите планове? Какви проекти и софтуерни решения да очакваме от New Era Ideas?

О) В момента разработваме редица проекти в развлекателната и бизнес сфери, които скоро ще излязат на пазара. Но основната насока в работа на компанията в тази сфера е да разработва мобилни бизнес  приложения според спецификата на бизнеса на клиента и неговите изискванията.


related

Стоки и услуги 4518630105328556861

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item