stoineff

Борисов подкрепя референдум БеленеПремиерът Бойко Борисов подкрепя идеята за референдум за строителството на АЕЦ "Белене". Това стана ясно от публикуваната предсрочно стенограма от днешното заседание на правителството.

Станишев казва, че сега едва ли не щял да брани референдума от ГЕРБ. Точно обратното - аз и вие, и ние, и правителството сме за референдум - категорично, заявява Борисов пред министрите. Той обаче поиска да се уточнят условия. Ако си "За" това означава, че всеки българин трябва да изплати все едно по един "Мерцедес" на централата, продължава разсъжденията си Борисов. Ако я правим за 22 милиарда, токът в никакъв случай няма да е евтин, защото тези кредитни пари няма кой да ги плати, допълва премиерът. Според него провеждането на референдум струва към 30-40 милиона лева, колкото са парите за едни избори. Аз не виждам откъде мога да извадя 30 милиона или 40 милиона от бюджета или той трябва да мине на актуализация, казва още Бойко Борисов в стенограмата.

related

новини 7341874728991591933

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item