stoineff

Полетът на "бистришките тигри" - държавен

Бистришките тигри


Полетът до Варна на футболните отбори "Витоша" (Бистрица), в който играе Бойко Борисов, и "Чавдар" (Етрополе), издържан от депутата Емил Димитров, е бил извършен от 


правителствения Авиоотряд 28 като "държавен" с резолюция, нанесена постфактум от премиера. Това съобщи в предаването "Неделя 150" на Програма "Хоризонт" професор Велислав Минеков, член на Националния съвет на сдружението "България на гражданите":

Този прословут полет първоначално е бил показан като празен полет, след което това е било задраскано в този документ и е поправено на обикновен. В последствие този полет е извършен като държавен. Но няма пояснение като каква държавна работа са извършвали футболистите на тези два отбора. И което е най-неприемливото е, че има резолюция на премиер министъра с дата 1 август 2012 година, която е 3 дни след изпълнението на полета.
Сдружението е получило информацията по Закона за достъп до обществена информация. 15 от общо 27 въпроса, отправени от "България на гражданите", все още нямат отговор. Без успех до момента приключиха и няколко опита на журналисти да получат официална информация по случая чрез същия закон.
В отговор на отправените обвинения, премиерът Бойко Борисов заяви, че с правителствения "Еърбъс" са извършнате полети не само на спортни отбори, но и на пострадали хора и туристи:

Аз се радвам, че тези хора просто нямат с какво да се занимават друго, не могат да ни намерят никакъв друг кусур, и се занимават с неща, които... Толкова пъти самолетът е даван за спортни отбори, за пострадали хора, за туристи, ако щете, да извозваме. Платен е. Просто не мога да го разбера. А освен това са все млади хора. Това ли е проблемът им?. Нещо, което е платено. Така или иначе тоя самолет трябва да лети.

related

България 8268958377697799282

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item