stoineff

Последни новини за убийството на Ивелина от Ловеч


Ловеч
Ивелина Славчева

Чичото на убитата Ивелина Славчева е главен надзирател в ловешкия затвор, където трябва да се направи съдебномедицинска експертиза на полицая Иво Маринов.



Той разстреля брутално момичето на 15 септември в автомобила му пред дискотека "Илит" в Ловеч. Така по време на едномесечния си престой зад решетките за нуждите на разследването убиецът ще бъде надзираван от Пламен Славчев, който е дългогодишен служител в системата за изпълнение на наказанията.

Запознати с казуса предполагат, че задължителната експертиза на Иво Маринов ще бъде направена в Държавната психиатрична болница, за да не бъде травмиран чичото на Ивелина, като гледа в продължение на месец екзекутора на племенницата си.

Убитото момиче е звъняло на тел. 112 три месеца преди убийството, стана ясно вчера в парламента от писмен отговор на Цветан Цветанов до депутата от БСП Димитър Горов. Оплакала се е, че в "района на посочен от нея адрес" има присъствие на непознати лица. Ивелина обаче не е споменала името на Иво Маринов пред дежурния на тел. 112.

На адреса веднага е бил изпратен автопатрул, който не намерил описаните в сигнала лица на посоченото място.

Сигналът на спешния телефон е подаден от Ивелина на 22 юни т. г. в 2, 10 ч през нощта от мобилния телефон. На 112 други обаждания от Ивелина Славчева, както и от нейни мобилни телефони, не са постъпвали, твърди още министър Цветанов.

Както "24 часа" вече писа, полицаят Иво Маринов е бил разследван и за психически тормоз над плевенчанката Мая Стоянова.

На 30 октомври 2009 г. тя е подала жалба в районната прокуратура в Плевен срещу издевателствата на Маринов. В хода на проверката полицаят е бил предупреден да остави момичето на мира.

След 3 месеца - на 25 януари 2010 г., преписката по случая е приключена с отказ да се образува досъдебно производство.

Няма достатъчно данни за престъпление от общ характер, гласи прокурорското постановление.

Ако е била недоволна от отказа, Мая е имала право да обжалва пред окръжната прокуратура в Плевен. Преписката можело да бъде преразгледана. Жалба в по-горната инстанция обаче няма, заявиха плевенски магистрати вчера.

Мая постъпва почти по същия начин и когато колата е опожарена на паркинга пред блока, в който живее в плевенския кв. "Дружба". Нейното рено лумва в пламъци около 4,30 ч на 6 декември 2009 г.

Наказанието с огъня идва на 6-ия ден, след като младата жена е подала жалбата за психонасилие.

Подозренията са, че в огнения терор е замесен полицаят Маринов. Допуска се, че той вероятно е пратил свои хора за черната работа, докато бил на смяна в ловешката полиция, и така алибито му е непробиваемо.

Палежът е отразен в полицейския бюлетин в Плевен на 6 декември 2009 г. Въпреки щателния оглед експертите се произнасят, че реното е запалено в предната част по неустановен способ и начин.

Тайнствените пламъци, унищожили автомобила на 21-годишната тогава Мая, остават неразкрити. Няма и никакви следи за подпалвача. След половин година - на 20 май 2010 г., досъдебното производство за изгорялото рено е спряно.

Барманката можела да обжалва затварянето на досъдебното производство пред окръжната прокуратура, но не го сторила, коментираха запознати.

Днес Мая иска да загърби окончателно кошмара. Иска да остави завинаги в миналото грозните заплахи на полицая как ще обезобрази красивото лице с киселина.

Миналата сряда след дълго и настойчиво позвъняване тя превъртя ключа и се показа в тъничък процеп между металните синджири на вратата.

"Започна се през 2008 г., След година колата ми бе запалена. Оттогава ходя по лекари", каза тя пред "24 часа" и бързо затвори.

Явно травмата дълго ще тормози психиката , въпреки че над жилището на последния етаж е окачен венец от розови цветчета и вплетени в тях сребристи венчални халки. Преди месец - през август, Мая и приятелят вдигнали сватба.

Влезе в новия си живот, но раната в душата , причинена от полицая, трудно заздравява, твърдят запознати с премеждията на момичето.

Те разказват, че през 2009 г. Мая за няколко месеца се поддала на чара на Иво Маринов - дотолкова, че дошла да живее в Ловеч. Започнала дори работа в елитно кафене, което е точно срещу сградата на съда. Вероятно е имало близки отношения между тях, за да предприеме такава стъпка. Те обаче били прекратени в деня, когато Маринов ударил шамар от ревност.

Момичето си тръгнало и се прибрало при родителите си в Плевен. Тогава започнал психическият тормоз - заплахи, есемеси, преследване.

източник: 24 часа

related

криминални 8139085847143693895

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item