stoineff

Гадното византийско племе пак недоволства!

Втора световна война репарации

Гърците са супер нагло и гадно племе за пореден път разсейват и отдалечават вниманието от собствената си некадърност, като повдигат  въпроса за изплащане на репарации от Германия за Втората световна война.


Място за случайности няма - едва ли би могло да бъде съвпадение фактът, че по времето в което Еврокомисията, ЕЦБ и МВФ проверяват и оценяват жалките напъни на правителството да ореже бюджета, Атина и финансовото министерство на Гърция решиха да повдигнат въпроса за претенции от Втората световна война.

Сега точно се сетиха да отправят искания за изплащането на репарации към Германия като компенсация за унищожаването и разграбването на страната по време на войната.

Работна група издирва съответните документи в гръцките архиви и трябва да представи своя доклад до края на годината.

Най - важното в случая е, че  всички факти са ясни от 1945 година.  Гърция е сред окупираните държави от Вермахата и по загуби се нарежда на четвърто място след Полша, СССР и Югославия. По време на Втората световна война над 30 000 гръцки цивилни стават жертва на нацисткия режим, а 460 села са сравнени със земята.

За репарациите и съдебни дела към Германия се заговори от гръцка страна преди две години след началото на кризата в Гърция. Според гръцкото правителство Германия не е изпълнила задълженията си към Атина за компенсации след нацистката окупация на Гърция през 1941 г., каза в началото на 2010 година вицепремиерът на Гърция Теодорос Пангалос, който разкритикува отношението на Германия към гръцките финансови проблеми и добави, че Атина никогане е получавала адекватни военни компенсации и с това постави началото на проблема.

"Те взеха гръцкото злато, което беше в банката на Гърция, взеха гръцките пари и никога не ги върнаха. Това е въпрос, пред който трябва да се изправим в бъдеще", каза Пангалос.

Пангалос отдавна го няма в Гърция, но изправена предд нов фалит Гърция отново изтупва прахта от темата и размахва пръст.


Нищо чудно да започнат да обсъждат и искания за репарации от България, която също се включва във Втората световна война на страната на Оста и окупира Вардарска Македония и Беломорск, Тракия, които по това време се считат за изконно български територии (за разлика от сега). Докога ще плащаме на тези бездарни мързеливци - АУТ ОТ ЕВРОПА!

related

оПозиции 8745585331445035455

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item