stoineff

Присъствието на „Ал Кайда” в Либия расте

libia

Присъствието на „Ал Кайда” в Либия расте с всеки ден, каза бившият командващ на специалния екип по сигурността в Триполи

 пред американски законодатели, на изслушване относно нападението срещу мисията на САЩ в Либия, предаде АФП.

„Присъствието на „Ал Кайда” расте с всеки ден. Те определено са по-добре представени, отколкото ние”, каза подполковник Андрю Ууд, ръководил 16-членния екип охранители в Триполи. Той говори пред Комисията по надзора и правителствените реформи в Камарата на представителите относно нападението от 11 септември срещу консулството на САЩ в Бенгази, по повод обвиненията срещу американските власти за пропуски в сигурността.

Администрацията на САЩ вече заявява, че атаката, при която загинаха четирима души, най-вероятно е извършена от свързани с „Ал Кайда” елементи. Първоначалното твърдение бе, че нападението е следствие от протестите срещу антиислямски филм.

По-рано през годината президентът Барак Обама каза пред американския народ, че поражението на „Ал Кайда” сега е близо, повече от десетилетие след атентатите от 11 септември.

related

Свят 7480843361466764169

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item