stoineff

Felix Baumgartner гледайте скока от космоса на живо [live}

Феликс Баумгартнер Felix Baumgartner

След малко повече от 1 час и 30 мин. Можете да гледате на живо скока от космоса на Felix Baumgartner - "Интервю" ви предоставя кадри с 20 сек. закъснение, което е продиктувано от съображения за сигурност на зрителите при евентуален инцидент.



Първия скок на Феликс Баумгартнер ( Felix Baumgartner ) беше отменен заради лоши метеорологични условия. Очаква се скокът да бъде днес (неделя 14 - 10)

Той ще достигне звкуовата бариера при свободно падане от Космоса.


Костюмът на Баумгартнер е специален, той трябва да осигури топлина, защото температурата е - 57 градуса, освен това той ще осигури кислород и възможност на австриеца да балансира.

Подобно нещо не е правено никога успешно от човек без машина. След като се пусне от края на стратосферата, от височина 36 576 м, Баумгартнер ще пада в продължение на 5 минути, а след това ще се отвори парашутът му. Достигайки скоростта на звука от 1227,6 км/ч, 43-годишният Феликс ще е малко по-бърз от пистолетен куршум. Натоварването е огромно, защото скороста ще бъде достигната за 40 сек. След навлизането в по плътните слоеве на атмосферата триенето ще нарастне значително.

Това е не само изключително спортно постижение, но също така обединява експерти от космическата медицина, инженери в област на развитието на скафандри, създаването на капсулаи и производство на балони. Костюмът му ще бъде оборудван с пет различни камери, и можете да гледате всички действия на живо.



Тренировките на Баумгартнер са продължили 5 години - а най-сериозното предизвикателство е да устои на гравитацията. Според експерти земното притегляне може да го извади от съзнание и спортистът да не успее да активира парашута си. При последния си тренировъчен опит, през август, Баумгартнер достигна скорост от 864 км/ч преда да отвори парашута си. Тогава той скочи от 29456 м.



Опитът на екстремният спортист ще бъде предаван в ефира на редица телевизии - но с 20 секунди закъснение. Причината за това е да се избегне зрителите да видят на живо евентуален фатален край.



Вижте снимки от скока и приземяването тук.

related

Любопитно 3757970754549880095

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item