stoineff

Затлъстяването може да бъде необратим процес

Затлъстяване
Затлъстяването може да е необратимо


Британските учени са открили, че след определен период затлъстяване организма ни "заключва" нормалното телесно тегло и вече никога не може да го достигне.


Затлъстелите хора никога няма да могат да стопят своите излишни килограми, без значение колко диети и упражнения правят, тъй като тялото им е "препрограмирано" да бъде с наднормено тегло, това показва ново изследване цитирано от престижното британско издание telegraph.co.uk.

Децата са контингента с най-висок риск, защото ако проблемът с тяхното затлъстяване не се реши, може да бъдат осъдени на живот с патологично наднормено тегло.

Във Великобритания, почти една трета от деца на възраст от две до 15 години са класифицирани с наднормено тегло или със затлъстяване, според правителствената статистика.

Затлъстяването струва на NHS зашеметяващите 4 милиарда паунда годишно, тъй като хората с наднормено тегло имат много по-висок риск от диабет тип 2, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Изследването засега е проведено с мишки, които са хранени продължително, като са затлъстели много. Колкото по - дълго време са били с наднормено тегло. Толкова по - необратимо е било отслабването въпреки строгите диети и упражненията.

Мишки, които са останали със здравословно тегло в млада възраст са в състояние да поддържат нормално тегло без диета в по - късните етапи от живота си. Затова учените съветват грижите за здравето и създаването на здравословен режим на хранене да започва още в ранна детска възраст.

related

Здраве 3947419069089849350

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item