stoineff

ГДБОП Претарашиха гаража на Пикьора и Меткето в Църква


Перник. Пернишки криминалисти установиха и иззеха три луксозни автомобила с незаконни интервенции по тях, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Перник.

 При проведена вчера специализирана акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към Областната дирекция на МВР-Перник в кв. „Църква” бе установен лек автомобил „БМВ” 530, обявен за издирване в Шенгенската информационна система.

Луксозният автомобил е бил без регистрационни табели и е открит и иззет при извършена проверка в жилища, използвани от криминално проявените М. М. на 34 години от Перник, с прякор „Меткето” и М. П. на 30 години, също от Перник, с прякор „Пикьора”. И двамата са добре познати на органите на реда. Първият има полицейски регистрации за кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулиганска проява. Вторият е познат на органите на реда със средна телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и измама.

В хода на същата операция, в пункта за регистриране моторни превозни средства в кв. „Калкас”, в момент на регистриране, органите на МВР задържат джип „Нисан Патрол” с интервенции по идентификационния номер на рамата. Лицето, което се опитало да извърши престъпното деяние - И. Б. на 42 години от Перник има връзка с престъпната дейност на горепосочените лица.

При опит да бъде регистриран в КАТ Перник, пернишките криминалистите са задържали и още един автомобил – „Исузу Тройлер” с пренабити номера на рамата, собственост на К.В. от гр. Перник.
Трите леки автомобила са иззети по надлежния ред, образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

В гараж, използван от М.М. и М.П., в началото на месец юли 2012г. бяха открити 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти от марката „БМВ”.
В началото на годината „Пикьора” и „Меткето”, заедно с още петима перничани бяха задържани при специализирана полицейска акция с множество авточасти и аксесоари от коли с неустановен произход. Открити бяха и над 100 бойни патрона за пистолет „Макаров”.

related

криминални 7489967818237023423

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item